Ocena kierowcy - Peugeot 3008 II Crossover

Silnik 1.5 BlueHDI 130KM 96kW
Rok produkcji 2018
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Peugeot 3008 II Crossover 1.5 BlueHDI 130KM 96kW 2018-2020 - Oceń swoje auto
Mam od nowości, po 6 latach i spokojnej jeździe żadnych usterek. Drugi serwis w ASO, koszty użytkowania niezbyt wysokie, niskie spalanie, większość miasto. Nadal będę jeździł.
Nie mam uwag, działa bez zarzutów, choć jest trochę głośny nim się rozgrzeje. W trybie sport szybko wchodzi na obroty.
Jak dla mnie rewelacja. Płynna zmiana biegów, do chwili obecnej nie wyczuwam, aby coś uległo zmianie od nowości. To był mój pierwszy samochód z automatyczną skrzynią biegów, w przyszłości nie zamierzam jeździć samochodem z manualną skrzynią biegów. Fajna gałka zmiany biegów.
Bardzo dobrze trzyma się nawierzchni i choć jest wyższy niż tradycyjny sedan, dobrze zachowuje się w zakrętach.
Żadnych uwag, lakier po 6 latach nadal błyszczy, stosowałem dwa razy wosk nakładany ręcznie i polerowany.
Widoczność jak na nieco podwyżone auto typu suv lepsza niż w niższych autach, ale tego należało się spodziewać.
Pulpit dobrze rozplanowany, nie zauważam utrudnień.
W porządku, szybko się nagrzewa, dla zmarlzlaków podgrzewane fotele.
Jestem wysoki i miejsca jest dość.
To chyba nieco słabszy punkt tego auta. Myślę, że z silnikiem benzynowym wypada lepiej.
Spalanie jest niskie, żadnych napraw do tego czasu, wymiany w aso 1 ok. 1700 2 ok. 2300 (za każdym razem wliczam ozonowanie klimatyzacji.
Dobra jakość, materiały wewnątrz nadal wytrzymują, cena samochodu 145 tys. wydawała się odpowiednia do tego co dostałem.
Odłączył się wężyk zbiornika spryskiwaczy, tylko tyle. Bezwaryjny.
Brak.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.5 BlueHDI 130KM 96kW [l/100km]