Ocena kierowcy - Peugeot 3008 I Crossover

Maciek, 6 lat temu
Silnik 1.6 HDI 109KM 80kW
Rok produkcji 2009
Peugeot 3008 I Crossover 1.6 HDI 109KM 80kW 2009-2011 - Oceń swoje auto
Inne : Jeżdzę już prawie rok i jak do tej pory nic się nie popsuło
Super:-) auto, wygodne, ciche,pojemne, daje dyżo radości z jazdy. Przestrzeni w kabinie nie brakuje. Każdy kto wsiadał za kierownicą był pod wielkim wrażeniem. Kokpit porównywany był do myśliwca
Silnik jak na tak duże i ciężkie auto 1440 kg jest trochę za słaby, ale za to oszczędny. Jak ktoś szyka bardziej wyrywnego polecam 2.0 HDI . Olej wymieniam co 15000 nie ma co oszczędzać, dzięki temu silnik będzie dłużej bezawaryjnie pracował i turbina dłużej pochodzi
Trochę ospały. Dobrze, że są łopatki przy kierownicy i przycisk SPORT trochę ją to ożywia. Ogólnie trzeba się do niej przyzwyczaić i nie zostawiać na biegu pod światłami tylko dawać na N bo czytałem, że szybciej sprzęgła podają.
Czasem dochodzą odgłosy z zawieszenia ESP I KONTROLA TRAKCJI dają radę. GRIP CONTROL to fajne rozwiązanie dla przednio napędowca.
Jak na razie nie widać żadnej korozji. Fajnym rozwiązaniem jest tylna burta. Przydaje się na rybach
Przydają się czujniki parkowania do tyłu, bo do przodu i na boki jest dobra widoczność
Wszystko pod ręką. Szybko każdy odnajdzie się w tym aucie. Obsługa nie przystważa kłopotów. Czytelne duże zegary wyświetlacz head up i do nawigacji dobrze widoczne, można regulować pod siebie.
Klimatyzacja i ogrzewania działają dobrze. W lato muszę pamiętać o rolecie na szybę panoramiczną bo nie idze wysiedzieć w upalne dni, jak auto postoi w upalne dni .
Mam 174 cm wzrostu i nie mogę narzekać na brak miejsca i z przodu i za mną z tyłu
Jest cicho, jeżdzę wieloma autami i wśród innych samochodów z silnikiem wysokoprężnym jest on naprawdę cichy.
Jak na razie oprócz oleju i filtrów nic nie robiłem. Zużycie paliwa jest przyzwoite, koszty oleju są tanie bo kupuję 4litry, A np do forda kupuję 5,5
Rewelacyjna super auto
Nic naprawdę nic. Nawet żarówki jeszcze nie wymieniałem
Brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 HDI 109KM 80kW [l/100km]