Ocena kierowcy - Peugeot 208 I Hatchback 5d Facelifting

Toomecki, 5 lat temu
Silnik 1.2 PureTech 110KM 81kW
Rok produkcji 2018
Peugeot 208 I Hatchback 5d Facelifting 1.2 PureTech 110KM 81kW 2015-2019 - Oceń swoje auto
To moje trzecie auto Peugeot ( po 107 i 308 ) - nie bez powodu wybrałem znowu auto tej marki - mam do niej zaufanie , nie zawiodło mnie nigdy. Nie jestem żadnym fachowcem tylko zwykłym użytkownikiem , takim codzienno-weekendowym.
Silniczek 3 cylindrowy, żwawy - 110 km , reaguje szybko i łatwo się wkręca na obroty. Odczuwalny jest moment obrotowy 205 Nm, przy wyprzedzaniu nie ma żadnych problemów a jak jeszcze ustawię SPORT na automacie to robi sie mała , sportowa rakietka. Słyszy się wtedy silniczek ale tak dość przyjemnie , jakby się jechało małym lekko sportowym autkiem. Spala wtedy oczywiście więcej paliwka , ale coś za coś. W ogóle nie odnoszę się do danych producenta w kwestii spalania - ja stwierdzam tak: po mieście 8,8 , na trasie 7. I to jest realne
Do tej pory zdarzało mi się jeździć automatem w Oplu Insignia - i to jest inna bajka . Ale osobiście uważam , że jest bardzo przyjemnie , nie szarpie , zmienia gładko i precyzyjnie. Funkcja SNOW powoduje że autko jedzie bardzo spokojnie i jeszcze bardziej gładko zmienia biegi. Uważam , ze na śliską nawierzchnię ta funkcja jest bardzo odpowiednia.
Bardzo dobrze ale jak to małe autko , na licznych poprzecznych garbach po prostu podskakuje. Jest jednak cicho i komfortowo
Ładny lakier szary metalik , ale pewnie słabiutki jak to we wszystkich nowych autach z UE. Zobaczymy jak bedzie dalej . Pewnie będzie się rysował od patrzenia
Do przodu super , do tyłu ok , przednie słupki trochę przeszkadzają . Mam dach panorama więc w aucie jest jasno jak w niebie :-) . światła mijania i drogowe - słabe. Moje bixenony w suzuki sa o niebo lepsze - ale to w końcu autko miejskie i w tych warunkach - SPOKO
Wszystko w najlepszym porządku. Układ przełączników intuicyjny, system medialny prosty w obsłudze. Wszystko działa , auto gada , chociaż myli sie czasami po moich komendach.
Dzięki możliwości wyboru AC w trybie soft/auto/fast mozna auto nagrzać lub wychłodzić tak jak się chce. Szybko nagrzewa sie w zimne dni.
mam 186 cm wzrostu i dla mnie za kierownica jest ok. Ale jeździmy z zoną tylko we dwójkę . poza tym mam drugie , duże auto więc czasami czuję , że mogłoby być więcej przestrzeni . Komfort jazdy OK
Mimo 3 cylindrów nie słychac tego w srodku , tylko przy energicznym wyprzedzaniu lub powyżej 130 km/h trochę odczuwa się , ze to taka motorówka na 4 kółkach
pali wiecej niż mój poprzedni 308 HDI , ale bez przesady . 7,5 srednio jest dla mnie do zaakceptowania . Mój suzuki też tyle pali :-)
za 67 tys. zł dostaje się ładne autko z bardzo dobrym wyposażeniem . Moja wersja to Allure plus. Ma wszystko ( oprócz skóry ) . Mnie wystarcza
NIC - zrobiłem dopiero 1000 km
NIC