: Jest bardzo przyjemne,dobrze tłumi nierówności.No i fajnie wygląda.
Polecam Peugeota 207 ale może z innymi silnikami,jesli ktoś chce naprawdę sportowy to niech kupi 175 konny-to jest prawdziwa rakieta.A tak to to wybierajcie słabsze benzyny np. 90 konne 1.4- dynamika słabsza ale znacznie oszczędniejszy.
Silnik z jednej strony ma dużą moc ale musi mierzyć się ze znaczną masą autka. Owszem, przyspiesza całkiem solidnie(9,6 do setki) i w trasie niejeden kierowca stuningowanego starego BMW może się zdziwić że autko tak ładnie idzie ale prawdziwie sportowych emocji raczej nie znajdziemy.
Raczej mało precyzyjna,zwłaszcza że jeśli chcemy jezdzić dynamicznie to musimy się namachać lewarkiem jak szaleni,brakuje też 6 biegu.
Zawieszenie dobrze tłumi nierówności,gorzej spisuje przy zakrętach i przy większych prędkościach.Układ kierowniczy typowy dla autka miejskiego,chodzi leciutko więc do sportu się nie nadaje,ale na parkingu pierwsza klasa.
Z przodu duże przeszklenia dają dobrą widoczność,gorzej troszkę z tyłem.
Wszystko na swoim miejscu.Poza tym środek jest naprawdę ładny.
Jest dobrze choć musiałem w ASO dobić freonu.
Z przodu jest świetnie zwłaszcza ze względu na wygodne fotele.Z tyłu już trochę ciaśniej.
Jest dobrze dopóki nie zamarzy nam się sportowa jazda.
Korzystanie z mocy jest okupione naprawdę wysokim spalaniem,ja jeżdżę spokojnie po mieście to mam zawsze koło 8.2 litra,trochę za dużo jak na auto miejskie. Producent deklaruje średnie,mieszane w granicach 6.4 litra-śmiech na sali....
54 tys za autko ze 120 konną benzyną i pełną elektryką,klima manulaną i ładnymi zderzakami? Raczej nie okazja.
Parę rzeczy już mnie wkurzyło-odpadła metalowa ozdóbka na skrzyni biegów,uszczelka przy oknie-niby od razu w ASO to zrobią ale tracimy na to czas.
Na razie nie wydarzyło się nic złego.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 VTi 120KM 88kW