Auto niezawodne, o ciekawej stylistyce, o niskim spalaniu ale zdecydowanie nie na trasy. Silnik o mocy 90 KM nie pozwala na bezpieczne wyprzedzanie. Do miasta - rewelacyjny! Bardzo zwrotny, świetnie działające wspomaganie kierownicy, można kręcić jednym palcem:)
Silnik pomimo 90 KM - jest mało zrywny. Przy wyprzedzaniu na trasie nieraz zastanawiałam się czy zdążę; w mieście sprawuje się dość przyzwoicie.
Ogromny minus- przy włączeniu klimatyzacji silnik traci na mocy 40% i wtedy ruszanie spod świateł to długie sekundy w trakcie, których Ci nie mniej cierpliwi kierowcy - zaczynają Cie wyprzedzać.
Skrzynia jak na francuza przystało rewelacyjna nie jest. Biegi \"wchodzą\" dość opornie, a po 3 latach użytkowania auta - pojawiają się mocne problemy z wrzucaniem np. wstecznego.
Wentylacja w miarę ale w lecie wolę otworzyć szyby niż włączyć \"klime\" i stracić 40% mocy silnika.
Silnik na prawdę cichy, umożliwia rozmowę czy słuchanie radia niekoniecznie w opcji full volume:)
Bardzo niskie spalanie ale należę do kierowców, którzy jeżdżą ekologicznie- nie hamuję bez potrzeby a jeśli już to silnikiem, nie \"żyłuję\" silnika jadąc 70 km/h na 3 biegu (nie mówię o wyprzedzaniu).
Jedyną upierdliwą rzeczą jest częsta awaria żarówek- praktycznie wymieniam je co 1,5 miesiąca ( robię 5500 km miesięcznie). Amortyzatory też siadły ale to wina naszych dróg....
Samochód jest w firmie od 2007 roku, ja nim jeżdżę od roku- w sumie przejechane 173 000 km i żadnej poważniejszej awarii!!! Ten samochód jest jak czołg!
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 VTi 95KM 70kW