: Rewelka komfort jak w aucie kompaktowym.Trochę jeździłem to wiem co piszę.
Dobry silnik, bardzo dobre zawieszenie.Materiały użyte do wykonania deski rewelacyjne.Fotele wygodne, dobra regulacja kierownicy i fotela pozwala dobrać odpowiednią pozycje.Naprawdę można komfortowo przejechać dłuższą trasę.Minusy skokowa regulacja fotela oraz drzwi strasznie się trzaskają przy zamykaniu.
Cichutki,bardzo fajnie przyspiesza od 3000obr/min. ale to nie oznacza , że wcześniej jest mułowaty. Przy 100km/h ma 3000obr. a przy 130km/h 4000obr.(5 bieg) czyli maksymalny moment obrotowy więc spokojnie możesz wyprzedzać na trasie.
Bardzo długie drogi prowadzenia ale biegi wchodzą bez zarzutu.
Najlepsza rzecz w tym aucie. Pięknie się prowadzi wspomaganie progresywne działa z odpowiednim wyczuciem, przy większych prędkościach czuć fajny opór który daje pewność prowadzenia. Poza tym zawieszenie jest pięknie zestrojone nie za twarde nie za miękkie. Komfort przy gorszych nawierzchniach tylko delikatnie się pogarsza.
Jest ok. W Clio, Corsie czy Ibizie wcale nie jest lepiej. Tak to jest w nowych autach, że przodu nie widać a słupki przednie są szerokie.
Było by 5 gdyby nie regulacja oparcia foteli, która jest skokowa zamiast w pokrętle. Niektórzy może tak wolą ja nie.
Wszystko działa poprawnie.
Z przodu full miejsca. Ja mam 186cm wzrostu i jest mi wygodnie. Z tyłu gorzej. Ale 2 osoby z małym dzieckiem maja dużo przestrzeni i wygody.
Dobre. Przy 130km/h spokojnie gra muzyczka i można rozmawiać normalnie.
Przeciętnie.W mieście nie licz że spalisz mniej niż 7,5l/100 a w trasie 6,5l/100.No chyba,że w trasie nie przekraczasz 90-100km/h.
Ja kupiłem w niebieskiej promocji(10300zł obniżki) do tego uzyskałem fajny kredyt oraz parę dodatków to się opłacało.Ale bez promocji za 56700 to jest drogo.
3 miesiące ma to autko średnio 1800km miesięcznie robię i jest jak z salonu.
Nic
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 VTi 95KM 70kW