Oceny Peugeot 207 Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW 2007-2012

Najnowsze oceny Peugeot 207 Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW 2007-2012

4,2
~elel
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Stosunek jakości do ceny bardzo dobry. Auto wygodne, fotele komfortowe, da się nim bez większego zmęczenia przejechać z polskiego wybrzeża w polskie góry. W górach na podjazdach silnik też daje radę. Przebieg już spory, przez prawie rok użytkowania zepsuł się elektrozawór zmian rozrządu. Spalanie przeciętne. Przy większych prędkościach jest nawet cicho. Silnik pracuje cicho i równo, niestety długo się nagrzewa przez co w zimie po mieście na...
4,5
~Endless
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Na początku byłem trochę sceptyczny - wiadomo, jednak żyję w kraju, gdzie samochód = Volkswagen, po kilkumiesięcznych przemyśleniach, wspieranych przez studiowanie artykułów w prasie, wybrałem Peugeota 207 i nie żałuję. Samochód jest przede wszystkim przemyślany i funkcjonalny. Silnik - produkowany w kooperacji z BMW - spisuje się świetnie, nadwozie jest niebanalne i zdecydowanie odstaje od miejskich pudełek. Jak do tej pory sprawdził się...
3,2
~cubikon
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Fatalna skrzynia biegów bardzo psuje wrażenia z jazdy, dobre wyciszenie i aerodynamika je nieco poprawiają. Deska rozdzielcza ładna i z niezłych materiałów, boczki słabiej, tapicerkę łatwo "zaciągnąć" jakimś zadziorkiem, twarda i nieprzyjemnie wielka kierownica. Drobnostki których troszkę brakuje (regulacja pierwszej fazy wycieraczek, podłokietnik, czytanie tagów utworów mp3, elektryczna szyba pasażera którą by otworzyć trzeba trzymać guzik...
3,6
~bart
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
W momencie premiery auto wpasowywało się wymiarami pomiędzy segmenty B i C. W czasie jazdy ma się często wrażenie, że podróżuje się samochodem kompaktowym! Samochód konstrukcyjnie bardzo udany. Widać i czuć że Peugeot nie żałował mocno kaski przy jego projektowaniu i produkcji. Z silnikiem 1.4 może nie porywał ale dzielnie dawał radę :)
3,8
~kaśka
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Auto niezawodne, o ciekawej stylistyce, o niskim spalaniu ale zdecydowanie nie na trasy. Silnik o mocy 90 KM nie pozwala na bezpieczne wyprzedzanie. Do miasta - rewelacyjny! Bardzo zwrotny, świetnie działające wspomaganie kierownicy, można kręcić jednym palcem:)
4,2
~P.G
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Dobry silnik, bardzo dobre zawieszenie.Materiały użyte do wykonania deski rewelacyjne.Fotele wygodne, dobra regulacja kierownicy i fotela pozwala dobrać odpowiednią pozycje.Naprawdę można komfortowo przejechać dłuższą trasę.Minusy skokowa regulacja fotela oraz drzwi strasznie się trzaskają przy zamykaniu.

Usterki Peugeot 207

Liczba wpisów: 18

Peugeot 207 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

4,8
~helu888
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Auto bardzo udane , nowoczesne i zarazem bezobsługowe. Doskonała odpowiedź Peugeota na małolitrażowe samochody toyoty! Wlewamy olej i jeździmy ! ;-)
4,6
~mambo1
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Myślę ,że dla wiecznie narzekających polaków,szukających wad (czasem na siłę) nie znajdzie się auta doskonałego ,ale dla obiektywnych 207-ka jest zadowalająca:)
4,1
~Martek
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Jestem pozytywnie zaskoczony, chociaż miałem na początku mieszane uczucia co do Peugeot-ów
4,6
~kajzer
Hatchback 5d 1.4 VTi 95KM 70kW
Narazie jestem zadowolony. Samochodzik zwinny ,nie za duży wszędzie się zmieści.Zona jest bardzo zadowolona ,jeździmy tylko w dwoje .Ja marzę o większym.
Peugeot 207 Hatchback 5d