Pugi - to już trzeci używany prywatnie przez nas i trzeci bez zarzutu; dwa pierwsze (106, 405) przejechały po 200 tys. km, trzeci prawie 140 tys. km.
Może mamy fart, może taka karma, ale na Pugi nigdy nie narzekaliśmy i Puga szczerze polecam.
Kolejnym będzie 208, już obejrzany i zaakceptowany :)
PS Miał być 3008, ale nie doszliśmy do consensusu w salonie. I największą wadą Pugów są niekomfortowe zachowania ich sprzedawców saloonowych.
taki osiołek... ale ku mojemu zdziwieniu znakomicie sprawdza się przy wyprzedzaniu TIRów; 500-600 km tygodniowo w trasie i co najmniej stówka po Warszawie SPOX
po 100 tys do wymiany kpl sprzęgła; standardowo problem z haczeniem przy zmianie biegów; ponoć 206 tak ma.
specjalnie w trasie nie szaleję, dziury omijam
jeszcze nie wymieniałem amortyzatorów; 2 wymiany sworzni, raz wahacz tyle...
bez zarzutu; kwestia wyczucia autka - sześć lat bez ocierki na parkingach; trochę małe lusterka wsteczne
krótko - ok, ale bez szaleństwa; autko nawet bez klimy (w wersji trendy)
gdyby nie 2-3 krotna naprawa (nie wymiana) wentylatora byłaby piątka.
autko w wersji kombi, ale jeździmy w max 2 osoby. na dłuższy urlop wystarczająco dużo miejsca na bagaże
słychać diesla, słychać...
1000 km na baku, to dobry wynik; średnio mam 5l/100 i nie chce być inaczej bez względu na porę roku czy rodzaj trasy; żona oszczędniejsza, potrafi zejść do 4,5l
serwis... zasadniczo ASO Peugeota poza wymianą klocków hamulcowych; jakość usług na przyzwoitym poziomie za czasami nieprzyzwoite pieniądze;ale lenistwo kosztuje...
jakość ok, ale cena jak wyżej - mało elastyczni sprzedawcy, co rzutuje na cenę :)
kilka drobiazgów zawsze się znajdzie; najbardziej upierdliwe to wyjący wentylator kabiny, zniszczona w ekspresowym tempie roleta bagażnika, niepokojące zachowania centralnego zamka (zawsze zamyka, ale czasami potrafi wydawać dodatkowe odgłosy )
zbyt szybko wymieniłem sprzęgło, ale to może i wina różnicy w podejściu do wciskania pedału sprzęgła przez dwójkę kierowców; dla świętego spokoju żona kupiła sobie drugie autko i jestem od dwóch lat jedynym prowadzącym Puga
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 HDi 70KM 51kW