: Jak takie gó...enko może tak szybko przyspieszać i jechać?:)JEDYNA ZALETA TEGO AUTA!!!a gdyuby było odblokowane....mmmm:)
: Tragedia.Tragedia nawet jeśli wszystko jest nowe;/Czuć każdą dziurę
Układ hamulcowy
: dosyćszybko trzeba zmieniać klocki, ale to raczej normalne?(szybko jezdzę????)
Trudno mi określić za co go tak naprawdę kochać.Silnik czy mały rozmiar?:P
Oczywiście silknik jest jak dla mnie jedyną zaletą!!!
Jeśli ktoś chce kupić to auto z np.1.4 benzyna to niech sie zdecyduje na cos innego.
Lubię go bo ma dobry silnik.TYLKO:)
Co do silnika - zarzutów na te 2,0 HDi nie można mieć.
0 100 - b.dobrze jak na takeigo malucha !!!około 10,5 sekund!Problemy maja passaty i podobne niemcy, bo ani trochęod nich nie odchodzi!!!Porównywałem z kolegi Fabią 1.9 TDi (101KM) i absolutnie nie ma sięczego wstydzić! auta idą łeb w łeb!Żeby jeszcze było odblokwane to wogóle byłby odjazd!!!(Nowe wersje 206 HDi mają 110 KM)
Przełożenia dosyć dobre, ale napewno nie o zacięciu sportowym!Charczenie diesla na 2 przy 50km/h jest nie do zniesienia;p
Jest sporo niedoróbek.FABRYCZNYCH.Pokonywanie zakrętów z 100 przy współudziale 2 pasażerów jest odczuciemodobnym do tego jakby się było cały dzień na siłowni;pSTRASZNIE RZUCA!!! a fotele ani troszeczkę nie uśmierzają tego!!!
Nie narzekam!Szyba podobno jest największa z klasy kompaktów!Ogólnie jest wporządeczu.
Poręczny to jest baaaardzo!!!Jedna z jego chyba 2 zalet:P Silnik i wszędzie prawie się zmieści!!!(Kosztem komfortu,ale zmieści)
Kiedy wreszcie uda mi się ustawić w zimie tąwentylacje tak, żeby nie parowały szyby!!!W lato bez klimy nie uda ci się jechać w trasę!!!( ja mam niestety ten luksus potrzeby otwierania szyb podczas długiej trasy)
Ciągłe dotykanie się i "stukanie" po łokciach nie jest przyjemne!W tym wypadku gorzej chyba jest jedynie w pandzie albo podobnych gwiazdeczkach
Stukające, trzeszczące i głoooooośne plastiki są tragedią!!!Nawet, jeśli zrobi się głośniej radio , to całe obicia drzwi trzeszczą powodując tym niesmak i chęć wyłączenia radia, gdyż wtedy jest przyjemniej!Silnik słychać i to głośno ( 2 litry to dla takiego "picollo" jak dla 5 letniego dziecka siła pudziana.
zapomniałem że to auto ma 3 zaletę!PALIWO PRAWIE NIGDY SIĘ NIE KOŃCZY!!!
Trasa spokojna , ok.110-120 : 5 l/100
Trasa szybka auostrada , nawet 8,5l/100
Trasa ekonomiczna : 4,5 l !!!
Miasto : 6 literków
w miarę dobra cena i jakość.....też w miarę ....dostateczna?:P
Nie ma się do czego przyczepić!!!!W tym dziale to 5!
Nic sięnie stało , pozatym że kiedyś wykrył wodę w filtrze paliwa ( było to spowodowane po umyciu samochodu w myjni, widocznie jakoś musiała siędostać tam????)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 HDi 90KM 66kW