Ocena kierowcy - Peugeot 206 Hatchback

Jazz-, 13 lat temu
Silnik 1.9 D 69KM 51kW
Rok produkcji 2000
Peugeot 206 Hatchback 1.9 D 69KM 51kW 1998-2004 - Oceń swoje auto
Inne : Taki mały, a bardzo wygodny. Nawet na trasy, których robię dużo.
Bardzo przyjemne auto, niesprawiające żadnych problemów właścicielowi. W pół roku zrobiłem nim 20 tyś. kilometrów i nie mogę powiedzieć złego słowa. Podstawowe wymiany eksploatacyjne i wszystko gra. Przesiadłem się z Vectry B i jestem bardzo zadowolony. Auto mniej awaryjne i rdza się go nie ima ;).
Bezawaryjny i bardzo oszczędny. Nie ma to jak stara wolnossąca konstrukcja. Duży plus za silniczek.
Działa bardzo ładnie. Jedynka wchodzi przy minimalnej prędkości, więc nie na sensu na siłę wrzucać.
Duża nadsterowność, która mi osobiście pasuje. Szerokie opony poprawiają przyczepność. Ogólnie dobrze, ale po przesiadce z Vectry czuć różnice.
Nie ma żadnych problemów. Parkowanie to bajka takim brzdącem ;).
Wszystko jest pod ręką. Ja dodatkowo zakupiłem oryginalny podłokietnik to już bajka ;). No jeśli miałbym być marudny, to przydałby się jeszcze wysuwany stojak na kawę ;).
Diesel chwilę się nagrzewa, ale nie ma tragedii.
Jak na tak małe auto z przodu rewelacja. Mam 183cm wzrostu i czuję się bardzo dobrze. Z tyłu też chyba nie jest źle, biorę często pasażerów na trasę ponad 2h i nie narzekają ;).
Klekot jak to w dieslu ;). Pryz 110 km/h trzeba podgłaszać radio.
Pali bardzo mało. Chyba ciężko o bardziej ekonomiczne auto. Największy w sumie plus.
Tańszy od niemieckich konkurentów, a biję ich na głwę.
Jak się dba, to się ma :)
W pół roku zrobiłem bez problemu 20 tyś. km. A łatwego życia nie ma. Zawsze gotowy do jazdy, bez marudzenia. Neguje wszystkie opinie o francuzach. Tylko rzeczy eksploatacyjne.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 69KM 51kW [l/100km]

4,8