: noo to jest jednostka która zaspokaja moje potrzeby
Jest to autko bardzo dobre, bardzo dobre głównie za sprawą jednostki napędowej, którą szczegółowo opisałem w zakładce silnik. Liczy się też komfort, a więc wersja. można mieć podstawową, ale polecam dołożyć do opcji climatronic i elektryki w środku (szyby, lusterka).
Mało miejsca z tyłu, bagażnik średnio duży. Cóż dla młodego małżeństwa samochód w sam raz, dla 2+1 poprawny. Znakomicie się go prowadzi w trasach, w mieście jest idealny, szybki zrywny, ekonomiczny. POLECAM ten silnik.
Napisze tak, w tym autku jest wiele rzeczy, które cieszą.. ale silnik to poprostu poesja.. w mieście zrywny, elastyczny , przyśpiesza znakomicie, w trasach ustepuje tylko nielicznym posiadaczom BMW, Mercedes i innych szybkich aut.
Skrzynia musi się \"zagrzać\" w zimę pierwsze kilka minut działa moze nie ciężko, ale czuć że zimna jest. Biegi wchodzą precyzyjnie, nie ma zgrzytów.
moze to wina moich 16alu i nisko profilowych opon, ale czuc każdą dziurę, kostke brukową, itp. W zamian za to w zakręty mozna wchodzić z dużą prendkością, wspomaganie jest - prawdziwie sportowe, wspomaga, ale nie ma objawów że działa zbyt lekko.
nie ma większych problemów, wszystko w normie.
I tu znowu b.dobrze, wszystko pod ręka, może owieranie elektryczne tylnych szyb umieszczone za ręcznym przysparza trochę problemu - ale to kwestia opanowania ruchu ramieniem;)
puki co nie używam klimy, ogrzewanie w zimę skuteczne i szybkie. opcja climatronic załatwia sprawę, ustawiasz temp. i dogrzewa sobie samodzielnie. funkcja ogrzewania przedniej i tylnej szyby jest świetna.
jest to autko raczej dla 2 + 1. z tyłu mało miejsca dla dorosłego, dla dzieci w sam raz. bagażnik podstawowy. Z przodu jest bez zarzutów, oczywiście za kierowcą 195 wzrostu z tyłu nikt nie usiądzie.
słychać mruk silnika w korku i szum powietrza przy 150km/h sądzę że to norma dla deseli. Rozmowa na autostradzie nie sprawia problemu.
i tu są skrajności.. w zimę we Wrocławiu pokazuje komputer średnio 8,0 a w trasie ekonomicznie jadąc do 90km/h 4,5 - 5,0. Średnio w roku podejrzewam ok. 6,0 lecz to bardzo indywidualna sprawa użytkownika - każdy jeżdzi inaczej.
sądzę że mozna kupić 206 taniej jednak warto dopłacic do 1.6 hdi. Stosunek jak dla mnie b.dobry kupiłem 5 letnie autko na full wypasie za ok. 20 000.
nie maiałem jeszcze żadnej usterki, samochód posiadam 3 miesiące i zrobiłem nim 10 000 km.
Słyszałem że zawieszenie lubi się psuć.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V HDi 109KM 80kW