Ocena kierowcy - Peugeot 206 Hatchback

Silnik 1.4 HDi 70KM 51kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Peugeot 206 Hatchback 1.4 HDi 70KM 51kW 2001-2009 - Oceń swoje auto
Silnik : Przede wszystkim jego spalanie:) + za duza dostepnosc czesci dzieki ktorym mozemy zmienic wyglad Peugeota ktory fabrycznie ma swoj urok. Lampy przod Lexus Look 500 zl ,Lampy tyl Lexus Look 500zl,Felgi Toora 16 1100zl i mhmm
Polecam samochodzik ,nastepnym do firmy bedzie albo 208 jak juz powstanie lub Nowe Polo 3d:)
Silniczek pracuje gladko ,jesli dba sie o niego w zakresie wymienianych czesci eksploatacyjnych to wdzieczne autko:)
Dobra skyrzynia ,nie tak precyzyjna jak audi/vw ale pozytywnie w jezdzie miejskiej i tej szybszej:)
Niemam zastrzezen ,kierownica chodzi nie za lekko np jak w Land Cruiser czy Rav4 i nie za ciezko jak np Vw Golf
Slupi sa dosc grube ,poza tym jest ok:)
Doskonale sa tylko Audi:) Jesli chodzi o wykonczenie wnetrza to 3.Obsluga jest intuicyjna i nic sie nie psuje bo mam wersje bez zbednej elektryki.
Szybko grzeje to duzy plus w zimie.Wersja bez klimy wiec mam do dyspozycji uchyl szybe albo nawiew.
Jest ok.Wkoncu to autko klasy B.
Jak na male auto jest ciche ,lepiej niz np w Polo ,do 130 jest ok:) powyzej slychac juz opor powietrza i silnik.
Bardzo mile zaskoczenie bo auto tylko i wylacznie w ruchu miejskim zuzywa od 3.5(najmniej) do 5 przy dynamicznej jezdzie
Polecam ten samochod
Wymienilem rozrzad ,wszystkie filtry ,olej ,lozyska ,klocki czyli to co sie wymienia .Problemow z autem nie bylo:)
Nic sie nie dzieje jak narazie:) Polecam wstawic chip na 95 km:) Zapchac egr i mniej pali i wieksza moc.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.4 HDi 70KM 51kW [l/100km]

4,2