Prowadzenie bardzo dobre,natomiast trwałość elementów słabiutka i stąd ocena.
Jak się człowiek przyzwyczaji to nie ma się do czego przyczepić.
Wszystko w tym zakresie ok. po 5-ciu latach wentylator już dość głośny;filtr przciwpyłkowy - bardzo drogi.
W wersji 3 drzwiowej w miarę wygodnie podróżuje sie w 2 os. Ogólnie chyba jak na samochód tej klasy nie należy spodziewać sie więcej miejsca.
Nie było doskonale ale dobrze - teraz po 5-ciu latach eksploatacji jest już gorzej pojawia sie już sporo trzeszczenia i pukania zwłaszcza zimą.
Zużycie paliwa 5,5-9 w zależności od sposobu jazdy i rodzaju trasy.Ceny przeglądów ok. pod warunkiem, że samochód jest prawie nowy i nie ma nic do zrobienia poza wymianą oleju - jakakolwiek inna naprawa wykonana przez aso to "cenowy zawrót głowy" - zwykłe naciąganie naiwnego.(wbrew pozorom nie zawsze uczciwie doradzą i wymienią to co potrzeba)
Ekonomika pojazdu byłaby dobra gdyby nie koszty napraw i związanych z nimi wydatków na częsci.Nie jestem samochodową fleją i mój samochód musi być zawsze w 100% sprawny - w przypadku 206 cechę tą trzeba opłacić sporymi pieniędzmi.
Potrafi się spi....... dosłownie wszystko,począwszy od ogranicznika drzwi po regulację fotela.
Zadna awaria która by mnie zatrzymała na trasie przez 80000 km się nie trafiła
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 90KM 66kW