Ocena kierowcy - Peugeot 206 Hatchback

Pius, 24 dni temu
Silnik 1.6 i 16V 109KM 80kW
Rok produkcji 2002
Peugeot 206 Hatchback 1.6 i 16V 109KM 80kW 2000-2009 - Oceń swoje auto
Silnik : Rewelacyjny silnik bardzo dynamiczny I ekonomiczny- moim zdaniem najlepszy w tym modelu ( jest bardzo mało w ogłoszeniach- szczególnie w wersji kombi ) bardzo tani w eksploatacji i praktycznie beż obsługowy
Inne : Nie posiadam
Świetne kombi o sportowym zacięciu- bardzo dynamiczne, lubi wysokie obroty.. Po złożeniu tylnych foteli bardzo pakowny. Naprawdę świetne i bezawaryjne auto . Polecam każdemu
Bardzo dynamiczny, przyspieszenie poniżej 10 sekund od 0 do 100km/h , radzi sobie super na trasie jak i w mieście. Spalanie bardzo podobne jak w 1,4 a różnica w jeździe ogromną. Zero problemów z silnikiem
Bardzo dobrze- krótsze przełożenia charakteryzują jednostki 16 zaworowe , ale jest dosyć elastyczna . Chodzi lekko i przyjemnie
Bardzo wytrzymały i zarazem komfortowy
Pełen ocynkwięc zero problemu z rdzą- kupiłem auto bezwypadkowe może dlatego.
Bardzo dobra , super przeszklony bez problemu tył I przód
Wszystko na swoim miejscu i pod ręką, musiałem przyzwyczaić się do przełączników szyb na środku ale to nie problem
Bardzo szybko osiąga temperaturę wysoką w środku, nawiewy chodzą super, szyby szybko odparowują. Klima mrozi jak w lodówce :)
Bardzo komfortowy mimo nie dużych gabarytów. Posiadam wersję SW- po złożeniu tylnych siedzeń wózek wchodzi bez składania :)
Bardzo dobre wyciszenie, lekko słyszalny delikatny pomruk silnika
Jest to potężny plus tego auta- koszt utrzymania jest śmiesznie niski a dostępność 100 procentowa
Byłem straszony dziwnymi opiniami o tym aucie np to że to francuz, że awaryjny, że drogi w utrzymaniu itp . Otóż żadna z tych opini się nie sprawdziła. Jestem mega zadowolony z tego auta- miał być na chwilę a nie zamierzam się go pozbyć- dałem za niego 6500złdwa lata temu i były to najlepiej wydane pieniądze na samochód
Jakieś pierdół z elektryką- trzeba było przeczyścić parę styków z racji wieku i dalej jest super
Zero poważnych usterek tylko części zawieszenia I hamulce nic po za tym

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 109KM 80kW [l/100km]

6,6