: Auto pomimo swojego wieku nadal robi wrażenie projektem karoserii
Świetnie się prezentuje, wygodny o ile nie mamy nadwagi, zwinny i ekonomiczny.
1,6 16V to idealna proporcja między ekonomią a dynamiką. Średnie spalanie 5,5L przy 109KM
Czasem problem z wbiciem wstecznego, ale to dlatego, że nie posiada on synchronizacji, wtedy wystarczy wysprzęglić, wrzucić 2 lub 4 i wsteczny wchodzi gładko.
Ludzie narzekają na belkę skrętną, przejechałem już jakieś 30.000 i nic się nie dzieje, a w poprzednim "francuzie" posiadającym taką belkę jeździłem 7 lat i nie musiałem do niej zaglądać. Oby tak było i tu.
Jestem przyzwyczajony do sedana więc trochę dziwnie nie widzieć maski przedniej i tylnej, ale do przyzwyczajenia.
Wszystko na swoim miejscu, wygodnie i pod ręką.
Klimatronik działa bez zarzutu, raz na sezon odgrzybianie klimatyzacji chociażby preparatem K2 i jest ok. Czasem pojawia się zapach z klimy chwilę po wyłączeniu. Oczywiście należy pamiętać, żeby wyłączać klimę kilka km przed dotarciem na miejsce co pozwoli osuszyć parownik i oszczędzić rozwoju grzybów.
Wbrew pozorom kierowca w wersji 3 drzwiowej ma sporo miejsca
Mam dość głośne opony letnie, ale jest ok
Moja przeciętna prędkość to ok 80 - 90 km/h. Zaskoczyłem się tym, że spalanie tego silnika jest tak niskie, co rozwiało moje wątpliwości do do instalowania w nim zasilania LPG, to po prostu się nie opłaca. Auto naprawdę zwinne i podczas wyprzedzania nie trzeba wcale bardzo redukować z 5 biegu. Ostatnio na równej trasie trzymając się za ciężarówką przez bardzo długi czas komputer pokazywał spalanie 3,8. Ekonomiczne i jednocześnie energiczne auto w wersji 1,6 16V.
Za takie pieniądze nie znajdziemy niczego co by tak wyglądało.
Przez ponad rok nic się nie zepsuło
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 109KM 80kW