Jeżeli ktoś chce kupić takie auto to mogę mu sprzedać bo potrzebuję większego auta (rodzinka mi się niedługo powiększy). Auto jest z 2004 roku produkcji ale kupiłem je nowe z salonu w lutym 2005. Cały czas jest na gwarancji. Jeżeli ktoś chciałby się jeszcze czegoś dowiedzieć to proszę pisać maile na adres toddy@poczta.fm
nie mam żadnych problemów z silnikiem, do jazdy po mieście jest idealny żeby się płynnie i dynamicznie przemieszczać, w trasie czasami trzeba sie dobrze napocić żeby wyprzedzić ciężrówkę. Ogólnie dałbym 4+ ale takiej oceny nie ma.
Dwójka czasami haczy ale to faktycznie tylko czasami.
świetny do jazdy w zakrętach, żadnego stukania, przy większych prędkościach (rzędu 120 km/h) trochę podskakuje ale to dlatego że jest dosyć krótki - nie uważam że to wada
tu też dałbym 4+ ( trochę kiepsko do tyłu)
Wszystko pod ręką ( nie mam elektrycznych szyb więc nie muszę wyginać rąk żeby je otworzyć guzikiem), Jest dużo fajnych pierdułek umilających życie kierowcy.
Szybko się nagrzewa ale w lato słabo chłodzi ( nie mam klimy :(
miejsca jest pod dostatkiem dla osób o wzroście do 185 cm (z przodu i z tyłu). Bardzo niewygodne wysiadanie z tylnej kanapy (mam wersję 3 drzwiową). Żeby się z niej wydostać trzeba odsunąć ręcznie przednie siedzenie - jeżeli się tego nie zrobi to trzeba byc akrobatą żeby się z tamtąd wydostać. Jak już się usiądzie na tylnej kanapie to jest wygodnie. Bagażnik dobry na większe zakupy i na wczasy dwu osobowe (jedna duża torba podróżna i dwie mniejsze) - no chyba że się złoży tylną kanapę - duży plus za składaną asymertycznie kanapę
Jest naprawdę cicho ( do prędkości ok. 120 km/h). Powyżej 3,5 tyś. obrotów mruczy jak prawdziwy dziki kotek...
Jak na taką pojemność i moją raczej dynamiczną jazdę spalanie w okolicach 7,5 l na 100 km w mieście jest raczej b. dobrym wynikiem. W trasie przy dwóch osobach i pełnym bagażniku przy średniej prędkości 110 - 120 km/h spala poniżej 6 litów :)
Dałbym 5 ale ta cewka mnie poważnie wkurzyła.
Czasami coś trzeszczy i stuka - miałem już wymieniane rygle w drzwiach i dokręcane elmenty wnętrza - cały czas coś stuka na wertepach...czasami
Dałbym 5 ale jak mój Peugeot miał niecałe 800 km przbiegu padła mi cewka zapłonowa i auto zgasło mi na środku skrzyżowania (chyba wada fabryczna). To jedyna awaria teraz ma przebieg 14870km i bez żadnej awarii. Generalnie auto jest niezawodne a trochę kilometrów juz nikm zrobiłem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW