radośc z jazdy jest ale najcześciej jeździ się do mechanika
w zasadzie ok, na samochód tej wielkości wystarcza chociaż osiągami nie poraża, moim zdaniem nieco głośny i przy cieżkiej nodze potrafi mieć spory apetyt na paliwo
mało precyzyjna, na zimnie cieżko chodzi tuż po uruchomieniu silnika, nieco za długi skok - zdecydownie słaby punkt samochodu
oceniam przeciętnie, z jednej strony komfort jazdy dobry (jak na auto tej klasy), z drugiej ciągłe usterki zawieszenia doprowadzają mnie juz do szału, to nie jest samochód na polskie dziurawe - nazwijmy to dumnie - "drogi"
z przodu i z oboku jest ok, mała szyba z tyłu ogranicza nieco widoczność, trzeba też uważać na lusterka - moim zdaniem słaba widoczność i spory martwy kąt
nie ma się czego uczepić, wszsytko na swoim miejscu, w wersji trzydrzwowiowej trudno się przyzwyczaić do dziwnie rozwiązanej dźwigni uhylania przednich foteli
ok, działa ;-)
całkiem sporo miejsca jak na auto tej klasy, najlepiej sprawdza się jednajk w wersji 2 osoby + bagaż ;-)
silnik dosyc głośny, niektórzy tak lubią ale ja wolałbym ciszej, zwłaszcza że to nie wersja XS
paliwa pije średnio 6,5 l, ale sporo km robię w trasie, w mieście na zimówkach brał i ponad 8,5, przeglądy są bardzo kosztowne, zawsze wyjdzie jakaś awaria, cześci do francuzów drogie a usterek sporo (choćby zawieszenie) - samochód zdecydowanie mało ekonomiczny, raczej dla miłośników marki
niekupię juz nigdy francuza, wolę topornie po niemiecku albo koreańsku ale niezawodnie
ciągle jakaś ustrerka, mam tego dość!!!
jw
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW