Ogólnie jestem zadowolony z 206 tki, dużo miejsca, wypasiony wygąd (żadne auto tak mi się nie podoba jak to), ocenę psuje drogi serwis w ASO.
Zaczynam bawić się w tuning :)
Auto warte swojej ceny. 206 jeżdżę od 4 lat a w rodzinie jest od lat 6. Co do pracy silnika nie mam zarzutów. Tutaj jest wszystko ok!
Czasami ciężko wchodzi wsteczny, szczególnie stojąc na wzniesieniach, ale spotkałem się z tym w wielu autach, wystarczy lekko podjechać do przodu.
Biegi ogólnie wchodzą jak masełko.
Dobrze się prowadzi - bez problemów
Super! Uwielbiam auta z dużą panoramiczną szybą. Widoczność jest bez zastrzeżeń lepsza nawe niż w wielu autach klasy wyższej, gdzie nosem chaczy się o szybę.
Wszystko dobrze rozplanowane. Szczególnie dobrym rozwiązaniem jest umieszczenie włącznków opuszczania szyb bocznych pomiędzy fotelami, w czasie jazdy nie muszę co chwilę puszczać kierownicy żeby raz zmienić bieg a raz opuścić szybę, wszystko robię prawą ręką.
Trochę za małe są wgłębienia w drzwiczkach schowka na napoje, nie ma szansy żeby coś się nie rozlało. Za to sam schowek jest olbrzymi, raz zapakowałem do niego śpiwór i paczkę chipsów, spróbujcie to zrobić w innych autach np. Mercedesie c180 :)
Długo odmraża się tylna szyba, to mnie denerwuje.
Ogrzewanie ogólnie działa bez zastrzeżeń może jest trochę za głośne szczególnie 3 i 4 poziom (jak suszarka do włosów)
Lightowo.
Przy większych prędkościach < 120 km/h w aucie robi się zbyt głośno. Poniżej tej prędkości jest ok.
Tu jest dobrze.
Jest dobrze.
Przecietnie. Jest to ładne auto ale trochę za delikatne na nasze dziurawe drogi. Ale jak chce się mieć to piękne autko trzeba wycierpieć. Drogi serwis w ASO.
- przebieg 6000 km, zepsuł się centralny zamek, naprawa gwarancyjna.
- przebieg 31000 km wybity przedni prawy wahacz, naprawa 400 zł ASO
- przebieg 31000 km przegniły tłumik!!!!
wymiana ok. 700 zł ASO
Pojawiły mi się też dziwne piski w prawym przednim kole. Po przekroczeniu 100 km/h samochód pogwizduje jak czajnik. Usterka pojawia się raz na jakiś czas. Koła są sprawdzone, wahacz wymieniony nie wiem co to może być :(
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW