: Wszyscy mnie straszyli wadliwym zawieszeniem i..... odpukać nic się nie dzieje, żadnych wycieków, tłumienie 80 %
: cewka zapłonowa ...Sagem :/
No lubię to auto... mam je od nowości, już 6 lat i przywiązałem się do niego. Jest jak francuska kobieta - zadbany, atrakcyjny, dopracowany i lekko się prowadzi ;)
Silnik działa ok. Może nie zachwyca kulturą pracy a jest poprawny. Ja na 75 KM sporo dynamiki /ale może zwyczajnie dobrze go dotarłem;) /
Bez zastrzeżeń. Stosunkowo krótkie i płynne przełożenia.
Wytrzymał 65 tys na polskich drogach, nic nie cieknie, nic nie stuka.
Na czym jak na czym ale na ergonomii Francuzi się znają :) Wszystko idealnie rozlokowane. Mozna prowadzić gadając przez telefon i jednocześnie pijąc kawę ;)
Jak u innych.
Przeciętnie jak na tą klasę. Auto stanowczo max dla 2 osób i małego dziecka :)
Dopiero niedawno odkryłem, że zapomnieli mi wyciszyć pokrywę silnika...ale to może kwestia dobrego sprzętu hi-fi.
zużycie...dramat :( Miasto - 9-9,5 l. /ale mam ciężką nogę/, trasa 6-7 l. Przeglądy poza ASO tanie, napraw specjalnie nie było /wymiana tarcz czy klocków w \"sieciówce\" to max 100 -200 zł, cewka z wymianą poza ASO to ok. 200 zł/.
Obecnie źle bo kosztował 43.000 zl ;)
Wkurzają mnie żarówki reflektorów, które zmianiam raz na pół roku :/ Poza tym chyba niczego nie wymieniałem.
Hmmm....najpoważniejsze to wymiana cewki i wtryskiwacza...Całość zajęła 1,5 godziny i kosztowała 300 zł. Chyba czeka mnie wymiana końcówki drążka :/
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW