Ocena kierowcy - Peugeot 206 Hatchback

Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1999
Peugeot 206 Hatchback 1.4 i 75KM 55kW 1998-2009 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : nic....tylkok wygląd przemawia na jego korzyść
byłem 2 razy w życiu zadowolony z tego auta.w dniu gdy ko kupiłem a jeszcze bardziej w dniu , w którym udało mi sie go sprzedać.nigdy więcej auta francuskiego.Psuje sie dosłownie wszystko.kupiłem go ze zdrowo cofniętym licznikiem jak sie później okazało.w ciągu pierwszych miecięcy więcej auto było u mechanika niż na drodze. kilka tysięcy zł wrzuconych w to auto, zeby dało się nim jeździć.znam wielu ludzi posiadających 206 i każdy z nich skarży się bez przerwy na usterki.Za 206 przemawia tylko ładny wygląd i nic poza tym ...Serwis beznadziejny, części droższe niż do limuzyn.naprawiany był już: rozrząd 2x hamulce chłodnica wentylator uszczelka pod głowicą zawieszenie przednie i tylne drążki stabilizatorów 6x i wiele wiele innych.w sumie na pare tyś zł. polecam ten samochód komuś, kto nie lubi jeździć a tylko dłubać i dokładać kasę.ODRADZAM WSZYSTKIM
Silnik mógłby być mniej awaryjny
skrzynia biegów w moim modelu to porażka.odkąd go mam, pracuje tragicznie, u poprzednich właścicieli też było źle, serwis nigdy nie umiał znaleźć rozwiązania.
Powyżej prędkości 80km/h już słychać dość głośno, choć założone ciche oponki
jedynie ekonomicznośc przemawia za....
odpada.
z niezawodnością już jest tragicznie.psuje sie wszystko i wszędzie. i nigdy nie wiadomo, co bedzie następne.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW [l/100km]

6,9