Lubię ten samochód. Głównie za sylwetkę bo inne rzeczy są przeciętne. Stary sprzedalem i kupiłem nowy 206 z większym silnikiem i klimą. Plusy: wygląd, silnik, ekonomia. Minusy: roczna gwarancja (teraz dają już 2 lata), słabe zawieszenie oraz wentylacja i ogrzewanie.
trudno się spodziewać rewelacji po silniku 1,1 - ale jest cichy, oszczędny i spokojnie pracuje - a do tego bezawaryjny
może być, ale w innych autach widziałem lepsze
W trudnych sytuacjach sobie nie radzi - na pewno nie jest to sportowe auto - dla typowego kierowcy może być. Poza tym awaryjne ale to pewnie wina polskich dróg.
średnio - przeszkadzają masywne tylne słupki
jestem zadowolony - fotel kierowcy najlepiej od razu maksymalnie obnizyć
Fatalnie - dmuchawa głośniejsza niż silnik, bez dmuchawy ogrzewanie i przewietrzanie praktycznie nie działa. Ogrzewanie za słabe na polskie zimy ale to cecha wielu francuskich samochodów. W lecie wnętrze mocno się nagrzewa - lepiej kupić wersję z klimą.
Dla mnie dość miejsca i nie narzekam - jak ktoś chce więcej niech kupi kombi
może być silnik cichutki tylko ta dmuchawa i trzaski w kokpicie
Jestem zadowolony - zużycie paliwa od 4,5 do 7 litrów typowo poniżej 6. Lepszy jest tylko diesel.
Samochód ten wcale nie jest tani. Drogi zakup i serwis. Przeciętna utrata wartości i koszty eksploatacji.
w ciągu dwóch lat 2 żarówki H4 oraz popsuty czujnik ciśnienia oleju (wymieniony na gwarancji) Do tego wadliwie działająca dzwigienka kierunkowskazu, której wymiana kosztuje majątek
Zepsuta po gwarancji pompa paliwa (koszt ponad 700 zł) plus laweta. Lewy wahacz do wymiany po 50 tys km (koszt około 500 zł)
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 i 60KM 44kW