: Ocynk- auto ma 20 lat i nigdzie nie ma rdzy. Powtarzam NIGDZIE.
Piszę tę ocenę po 5 latach używania 205-tki.
Ocena spadła, ale to chyba bardziej ze względu że ja sam mam już o 5 lat więcej i inne wymagania.
b.z. -bez zmian do poprzedniego mojego opisu
b.z.
tu moje oczekiwania się zmieniły. wymieniłem cały wydech za ponad 200 zł. i jest o niebo lepiej, ale przy większych prędkościach [a potrafi jak na taką pchełkę] potrafi zaryczeć.
b.z. pali jak najnowsze auta. na trasie przez całą Polskę jaką pokonałem w tym roku spalił około 5,8 l/100km ale był full załadowany i deptałem go bez oszczędzania[oczywiście tam gdzie można było: drogi ekspresowe i autostrady].
AAA!!! Po drodze zatankowałem na LUKOIL i to był błąd nie dość że osłabł , to jeszcze dużo więcej spalił, stąd ten wynik 5,8.
Przy spokojniejszej jeździe schodzi do 5.2 l/100km.
Części drogie jak cholera. Cylinderki ham. tył to koszt 60zł za 1 szt, a np w golfie 20zł.
b.z.
muszę szczerze powiedzieć że autko zaprzecza opinii że francuzy to złom.
Jak wspomniałem przejechałem nim teraz przez całą Polskę [20 letnie auto] to było jakieś 1600km w obie strony i nic, żadnej niemiłej przygody.
Z poważnych usterek ??? Wymiana sprzęgła zaraz po zakupie auta , pompa płynu chłodniczego, czujnik włącznika wentylatora chłodnicy, a poza tym wymieniałem po trochu wedle potrzeby układ hamulcowy [tarcze, klocki, przewody giętkie].
Nigdy nic mnie nie zaskoczyło.