: Myślałem, że nie przetrwa polskich dziur i będę musiał wymieniać zawieszenie i jak na razie jeżdżę, a zawieszenie ma się dobrze. Jak pakowny jest, gdy złoży sie tylko siedzienia.
: układ wydechowy
Układ elektryczny
: zamek centralny się zaciął
Nieduży, skrętny, z mocniejszym silnikiem - taka fajna kosiarka na miasto.
na miasto rewelka, a i na trasie jak się przyciśnie to 60 KM pozwala tym wozikiem dość spokojnie wyprzedzać
Czasem wsteczny się blokuje, ale generalnie bez problemów.
Rewelacja! Mam podsportowioną wersję (Quicksilver - dokładnie taki jak na zdjęciu) i auta nie da się wprowadzić w poślizg: jest jak gokart - krótki, niski i szeroki, przy twardym zawieszeniu jest po prostu przylepiony do drogi. To jedna z jego najmocniejszych stron.
nie miałem jeszcze samochodu, w którym bym tyle widział, a parkuje na co dzień w miejscu na ścisk (wychodzić da się tylko drzwiami pasażera)
to jednak nie jest wielki luksus, ale też nic strasznego, po prostu nie wyróżnia się szczególnie. Mocna storna: łątwo składane tylne fotele, dzięki którym przeżyłem nim już dwie przeprowadzki.
Ja lubię, bo łatwo marznę - jak się da ciepłe powietrze, to szybko robi się sauna.
Dla dwóch niewielkich osób (żona i ja oboje poniżej 170 i generalnie chudzi) to wielki wóz jest. Z tyłu trzy osoby nie wytrzymają długo, a już na pewno nie wysokie.
Nie głośny, do 120 można spokojnie słuchać muzyki i radia, potem trzeba je trochę podkręcić. Przy 150 dawało się prowadzić rozmowę bez podnoszenia głosu.
Pali w mieści 7 l./100 km, na trasie 6 l/100 km co nie jest tak mało jak na miejski wozik
Zapłaciłem 20.000 za 2-letni wóz, a więc dosyć sporo. Na razie jeżdżę, raz w roku robię przegląd i żadnych kłopotów. Jedyna niespodzianka: w tym roku na mrozie raz rozładował się akumulator.
nic na razie się nie zepsuło - trzy lata jeżdżę
Układ wydechowy musiałem wymienić, poza tym nic. Ku mojemu zdumieniu zawieszenie działa bez zarzutu przez 3 lata po polskich drogach (samochód ma 5 lat), myślałem, że będzie delikatniejszy, a tu nic.
- zużycie paliwa dla silnika 1.1 i 60KM 44kW