Fajne autko - polecam wszystkim, oczywiście pod warunkiem że nie wybierzecie się nim w 5 osób na wakacje do Turcji. Zabrakłoby miejsca oraz biegów. Natomiast do miasta jest najlepszy. Ekonomiczny, zrywny i zwinny, wkręci się w każdą dziurę na parkingu, gwiżdżąc na nosie niejednemu Golfowi, a zostawiająć w tyle wszystkie Cinquecento.
Jak na czterobiegowy całkiem duża elastyczność silnika - obawiałem się, że będzie gorzej. Motorek cichutki, a przyspieszenie jak na miasto jest zadowalające. Oczywiście takie autko na trasie za szybko nie pośmiga, ale przy 120 km/h pomimo braku 5 biegu jest nawet ciche i spokojnie można z taką prędkością podróżować.
Dobrze, jak na czterobiegówkę, ale oczywiście brakuje 5 biegu - zwłaszcza na trasie. W cyklu miejskim jeździ się naprawdę bardzo przyjemnie i nie odczuwa się braku 5 biegu.
Nieźle trzyma się drogi jak na takiego szkraba. Ale nie przesadzałbym z prędkościami na zakrętach :)
Duży plus dla tego samochodu! Króciutka maska i wąskie słupki sprawiają, że jest to samochód w mieście wprost niezastąpiony. Przesiadłem się z Corsy, która pod tym względem była dużo gorsza. Dodatkowo zainstalowany szyberdach sprawia, że w ciemne zimowe dni chociaż odrobinę więcej światła dostaje się do wnętrza.
Znośnie, jak na kilkunastoletni samochód. Co tu się dużo rozpisywać - tanie autko, to i luksusów nie ma. Totalnie bez sensu umieszczone koło zapasowe - POD bagażnikiem. Trzeba się wczołgiwać POD samochód żeby je zdjąć. Życzę przyjemnej zabawy, gdy w deszczową jesień złapiecie gumę :/ Oprócz tego nie ma ani jednego zamykanego schowka w środku auta - Francuzi nie są jednak najinteligentniejszą nacją świata.
Wentylacja? Działa. Tyle można o niej powiedzieć. Czasami śmierdzi spalinami z silnika, ale w zimie dość niezawodna i szybko się nagrzewa. Tylko ogrzewanie tylnej szyby mi wysiadło, ale powiedzmy szczerze, że po 12 latach użytkowania miało do tego pełne prawo.
Dla kierowcy i siedzącego obok pasarzera - wyśmienicie. Z tyłu ani razu nie jechałem, więc nie wiem :) Mogę tylko powiedzieć, że pomagałem koleżance w przeprowadzce i nadzwyczaj wiele się zmieściło. Bagażnik duży jak na tak krótki samochód, ale przede wszystkim ustawny (bo kwadratowy i bez zakamarków).
Cichutko, przyjemnie. Spokojnie można słuchać w czasie jazdy przemówień lub kazań Ojca Dyrektora.
Pali niewiele - na pewno mniej ode mnie. Nie mierzyłem dokładnie, ale widzę po stanie portfela (w porównaniu do mojego poprzedniego samochodu miejskiego).
Tani jak barszcz, praktycznie niezawodny. Silnik to jego najmocniejszy punkt - trwały i tani w utrzymaniu.