: 0 śladu korozji na 20 letnim samochodzie! Każdy mój znajomy po obejrzeniu dawał mu max 10 lat.
: Tylna belka- zwracaj na nią uwagę przed zakupem auta, to najprawdopodobniej najdroższa rzecz w naprawie/wymianie/regeneracji w tym aucie.
Przeniesienie napędu
: Półoś- wystarczy że pęknie głupia gumowa osłona przegubu, a wymienić musisz całą półoś.
Jak na pierwsze auto, to sądzę i nie tylko ja że to najlepszy wybór. Ładny, malutki, nie korodujący, wszędzie się zmieści, daje frajdę z jazdy.
Jest też nie małą skarbonką... No ale za przyjemności trzeba płacić.
Jest bardzo głośny w porównaniu z konkurentami ze swoich lat, ale jak na ten silnik (1.0) bardzo szybko się zbiera, dając niesamowitą przyjemność z naciskania pedału gazu :)
Bieg potrafi wyskoczyć przy najechaniu na hopkę, 5 bieg trudno wrzucić czasami można przełączyć przez przypadek na trójkę z czwórki próbując na piątkę...
Do tego wsteczny często \"nie łapie\" i trzeba poprawiać (właściciele francuzów wiedzą o czym mówię)
Ogólnie twierdzę że skrzyni nie dopracowali...
Spory promień skrętu ale to chyba jedyna wada ;)
Nie miałem jeszcze problemów z widocznością. Jest mały ale za to wszędzie wszystko widać! Brak \"martwych punktów\".
Ogrzewanie przy rozgrzanym silniku (po około 5 minutach od uruchomienia) może szybko zamienić Twój samochód w saunę :) Mam nadzieje że nie wpływa to zbyt mocno na spalanie, gdyż ogrzewanie włączam niemal codziennie dla komfortu..
Wentylacja w tym aucie nic nie daje. Pozostaje tylko otworzyć dach bądź opuścić szyby.
Mam 2 metry wzrostu i nie musiałem wyjmować przedniego fotela :D A nawet mam sporo miejsca na nogi i czuje się dosyć komfortowo za kierownicą. Tego niestety nie może powiedzieć pasażer siedzący za mną. Samochód przeznaczony dla max 4 osób aby wszystkim było wygodnie.
W tym aucie nie ma wyciszenia.
Chciałoby się żeby spalał trochę mniej. W końcu mały silnik i mała masa puga... Ale nie pali jak smok ;D
Naprawy są dosyć kosztowne, gdyż w przypadku uszkodzenia drobnego elementu jakiejś części zazwyczaj trzeba wymienić całą część i zapłacić 5x więcej niż w konkurencyjnych pojazdach.
W tej chwili małego puga można kupić w dobrym stanie już od 1500zł. Nie zastanawiaj się, ten samochód jest tego wart ;)
Czujnik paliwa przestaje działać już podobno na taśmie produkcyjnej i nie wypada jeździć bez zapasowego kanistra.
W we wnętrzu jest niewiele rzeczy więc wiele nam się nie zepsuje ;) Wszystko z wyczuciem, a będzie jak nówka funkiel nie śmigana...
Ocena \"doskonale\" to chyba nigdy się nie zdarza na naszych Polskich drogach. Części w podwoziu zużywają się błyskawicznie, za to o awariach w silniku nie ma mowy.