Nie jest to piękny, porywający samochód. Trzeba na niego spojrzeć nie jak na seksi dziewczynę a raczej jak na dobrego przyjaciela. Nie przekona Ciebie do siebie w salonie, ale po pół roku gdy się do niego przekonasz nie wyobrażasz sobie lepszego. Są samochody które robią ogromne wrażenie w salonie potem irytują na co dzień. Zafira nie fascynuje przy pierwszym kontakcie, ale całościowo jest bardzo udanym autom, które doceniasz dopiero po czasie.
1.6 120 CDTI w Zafirze, byłem przerażony, jednakże te 320NM robią różnicę, potrafią wymasować plecy, przyspieszają do 150 żwawo. Do Chorwacji ani razu mnie nie zawiódł i nie brakło mu mocy, nawet w ciężkich górach.
jako to opel, precyzyjna
bardzo dobrze trzyma się drogi, mimo wagi i wysokości prowadzi się lepiej niż astra 4 sedan, którą miałem przedtem.
co tu powiedzieć, to jest VAN nie jakiś SUV. pełno miejsca świetna widoczność, nie mam czujników cofania, ale i mi ich nie brakuje. Na początku było ciężko bo dwa poprzednie auta miały czujniki, ale w praktyce tutaj są nie potrzebne.
VAN, to wystarczy w tym temacie, nie może być lepiej
Ogromna przestrzeń do wentylowania, i tutaj pojawia się słabość, w drugim VANie, który posiadam Fiat 500L, który wbrew pozorom jest podobnej wielkości, wentylacja działa lepiej
Mega
Nigdy nie miałem takiego auta, 120 nie słychać nic, 140 trochę szum, 160 szum i opony, ale nadal cicho. Wszędzie widać ilość użytych materiałów wygłuszających i robią one różnice.
Jak na diesla pali dużo, jak astra turbo benzyna, 8 w mieście, 7 na trasie
Drogie w cenniku, opel wiadomo jak działa przy sprzedaży, na początku miałem wątpliwości co do ceny, dzisiaj wiem jest jej wart
nic nie trzeszczy a ja nie prowadzę spokojnie, zero problemów na razie
raz pojawił się check engine, następnego dnia znikł i zapomniałem
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 CDTI Ecotec 120KM 88kW