Po roku jazdy mój entuzjazm troszkę ... opadł. Samochód oceniam źle. Uważam zakup za błąd.
W prasie same ochy i achy a w praktyce silnik jak silnik, wcale rakietą nie jest na pewno nie czuć 170 km, potrafi nieprzyjemnie zawyć
To istna tragedia jest, przy wyprzedzaniu potrafi 3 biegi zrzucić, wyje zamiast przyspieszać,miesza coś cały czas na półsprzęgle, każda próba przyspieszenia zaczyna się od redukcji czy potrzeba czy nie... wszystko z dużym opóźnieniem, powoli, masakra
Jak na miniwana jest chyba ok, chociaż dziury dziurki nierówności koleinki najdrobniejsze czują wszyscy w samochodzie i słyszą też
nie mam porównania - i chyba dlatego mam zafirę
bez zastrzeżeń
ok
Bardzo dobrze, wszystko jak należy z małym wyjątkiem jak zapniemy na Isofixie 2 foteliki to mamy zablokowany dostęp do trzeciego rzędu siedzeń i ograniczony dostęp do środkowego miejsca w drugim rzędzie.
do 100 km/h jest w porządku, jak wyjedziemy na autostradę 120 to bariera dźwięku słychać koła, powietrze, silnik niestety też
Spalanie 10l na trasie - jazda w stylu "głaskanie gazu" do 80-90 km/h to chyba najlepszy wynik jaki udało mi się uzyskać komputer zaniża spalanie i 1l. Pozostałe koszty ok :)
Odpowiedź nasuwa się sama
Zawsze cos się znajdzie
Po pierwszym przeglądzie stwierdzono jakiś problem w skrzyni biegów (szarpie) do naprawy w innym terminie, zacinanie wspomagania
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 SIDI Turbo 170KM 125kW