Ogólnie auto jest piękne, mało który z mini vanów może konkurować z zafirą
silnik 1.4 140 km daje radę ale nie jest to mistrz prostej ani auto sportowe którym będziemy się ścigać z pod świateł. Dla mnie wystarczająco jak na vana czyli samochód którym możemy przetransportować rodzinę z pkt A do pkt B
Precyzyjne przełożenia 6-cio biegowej skrzyni manualnej bardzo dobrze zestrojone z silnikiem, dobrze wyglądający i dopasowany do dłoni drążek skrzyni biegów
Bardzo komfortowe auto. Czytając opinie przed zakupem, myślałem że auto będzie za sztywne na nasze drogi, okazało się jednak że jak dla mnie jest wystarczająco komfortwe i nie przechyla się w zakrętach jak niektóre vany
Widoczność doskonała szczególnie jak się ma panoramiczny dach i przednią szybę, polecam wszystkim przy zakupie, również widoczność na boki i do tyły jest dobra. przy cofaniu pomaga kamera i czujniki parkowania a więc z parkowaniem nie ma problemu
Rozmieszczenie przycisków jest bardzo dobre, wszystko ok, na pierwszy rzut oka ilość przycisków może niektórych przytłaczać ale po chwili zapoznania się z deską rozdzielczą nie ma problemu
klimatyzacja jest bardzo sprawna i szybko chłodzi spore wnętrze a w zimę ogrzewanie szybko nagrzewa samochód
Przestrzeni w tym aucie jest pod dostatkiem, ilość schowków godna podziwu, szczególnie jak mamy system przesuwanych schowków między siedzeniami z przodu, Kierowca i pasażer mają miejsca pod dostatkiem na nogi jak i głowę nawet jak ktoś ma 2m wzrostu. W środkowej częśći mogą usiąść śmiało trzy dorosłe osoby i miejsca na nogi jak i głowę jest wiele, a w ostatnim rzędzie siedzeń dwoje dzieci
Wyciszenie jest doskonałe. Przed zakupem spodziewałem się że sporej wielkości auto o takiej kubaturze będzie miało problem z wyciszeniem na autostradzie przy większych prędkościach natomiast okazało się że auto jest świetnie wyciszone, nie ma szumów przy uszczelkach w drzwiach przy dużej prędkości a na wolnych obrotach autko jest tak ciche że czasami myślę że zgasł silnik
koszty utrzymania to np opony 17 cali za komplet nowych ok 2500zł.
koszt wymiany oleju z filtrami w serwisie opla to 450 zł. Paliwo tylko lać i jeździć
Nowy taki jak mój ok 130 tys zł. Trochę sporo ale jak na full opcję z nawigacją, kamerą cofania bardzo dobrym audio panoramicznym dachem, ksenonami i wieloma innymi to i tak nie jest źle ale za to cała rodzina zadowolona
Brak. przebieg dopiero 35000
j.w.