: Ciekawy wygląd - biały kolor robi naprawdę super wrazenie na innych użytkownikach dróg.
Silnik jest ok dla tego autka pod warunkiem ze nie ma się nim ochoty poszaleć ale to jest autko w tej wersji rodzinne i jak ktoś chce poszaleć to może się pokusić o wersję turbo 240 KM.
Na początku miałem pewne problemy z wrzuceniem 6 - go biegu ale po około 500 km wszystko jest ok.
Jak na raczej wysokie autko to na zakrętach podczas jazdy (nie szaleńczej)dość szybkiej nie przechyla się mocno i nie stresuje kierowcy.
Mimo przedniej małej szybki jest moment gdy podczas skręcania jest martwe pole , co troszkę utrudnia skręcanie , ale autko jest wyposażone w spore szyby i jest ok.
Autko ma wszystko pod ręką i nie ma problemów w poszukiwaniu odpowiednich przełączników, a spora ilość schowków jest wystarczająca.
Mimo swoich gabarytów , większych wewnątrz niż np. Vectra klima działa ok , chociaż zauważyłem że spalanie jest większa gdyż w kombi jest większa przestrzeń do schłodzenie czy nagrzania.
Z przodu jest ok chodź nie jestem kruszynka , a z tyłu jest miejsca ok a dodatkowe dwa fotele to świetny pomysł - korzystaliśmy z nich podczas kilkugodzinnych podróży i pasażerowie nie narzekali na brak komfortu.
Diselek swoje pomrukuje ale nie przeszkadza a odgłos toczenia czy szumy podczas jazdy nie dokuczają.
Powiem szczerze że w mieście około 7,8L/100 km a na trasie około 6,4L/ 100 km to wynik ok. Podczas podróży z boxem dachowym i we czwórkę, na dystansie 2000 km spalanie na poziomie 7,0L/100 km to naprawdę porządny wynik.Prędkość nie przekraczała 120 km/godz.Połowa trasy to Polska a połowa to drogi w Szwecji.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW