Ocena kierowcy - Opel Zafira B

Silnik 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
Rok produkcji 2007
Opel Zafira B 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW 2005-2012 - Oceń swoje auto
Inne : Wyciszenie,prowadzenie,fotele,wygląd,są bardzo fajne
Samochód mogę polecic przede wszystkim osobą,które potrzebują rodzinnego,bezpiecznego,przestronnego auta,ale lubią czasem ,,przyciąc". Idealne auto na dalekie podróże. Polecam
Silnik bardzo fajny,w mieście trochę klekocze ale na trasie radzi sobie bardzo dobrze i jest przede wszystkim cichy.Przyspieszenie dobre i elastycznośc porządna.Wyprzedzanie byle było 1,7-1,8tys.obr i idzie fajnie.Spalanie umiarkowane
Chodzi wspaniale,fajnie zestopniowana.Mega długa 6 korzystanie z niej ma sens tylko przy jeździe o kropelce,i powyzej 120km/h.Na trasie na 5 fajnie ciągnie,ale do wyprzedzania czasem trzeba zejsc do 4.
Jeździ jak przyklejona szczególnie jak przełączy się na tryb sportowy.Którego jednak nie polecam na nasze Polskie drogi bo trochę twardawo jest nawet na ustawieniu normalnym.Hamulce istne żylety i duże przede wszystkim.
Do tyłu trochę słabo,za małe lusterka boczne
Wszystko pod ręką.Aczkolwiek nie polecam klimy elektronicznej,bo za dużo z nią zabawy,automatyczna wystarczy i jest o wiele bardziej intuicyjna
Klima chłodzi super,zimą grzeje się szybko,zamówiłem grzałke Quick Heat i się sprawdza
Pod dostatkiem
Wyciszenie jest extra.W mieście trochę klekocze,ale na trasie silnik ledwo słychac,raz na autostradzie zoorientowałem się,że jade 190km/h tylko przez to,że spojrzałem na licznik bo na 6 przy tej prędkości jest jedynie 3,4tys.obr więc nadal cicho.
Spalanie,zależy od stylu.Spokojna trasa z klimą 100-130km/h na 6 to 6l,bardzo dynamiczna jazda na trasie 7-7,6l w mieście spokojnie 7,5l ostro to 9l Średnie spalanie jest na poziomie 7,5-8l Przeglądy w normalnej cenie
Za te pieniądze nie kupimy równie dużego,dobrze wykonanego,prowadzącego się samochodu
Klakson raz działał,a raz nie i podgłaśniał radio został wymieniony CIM i pomogło
brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW [l/100km]