W dzisiejszych czasach od auta rodzinnego można by wymagać więcej.
Silnik ma moc wystarczającą dla tej wielkości auta, ale niestety jest głośny.
Skrzynia biegów z sześcioma przełożeniami jest dobrze zestopniowana, biegi wchodzą bez problemu.
Tytaj tylko przeciętnie, Należy uważać na ciasnych i śliskich zakrętach ponieważ przód ma skłonność do opuszczania jezdni.
Dość dobra pomimo szerokiego słupka z lewej strony.
Nie mogę się przyzwyczaić do przełącznika kierunkowskazów, standardowe rozwiązanie było by lepsze. Ale plus za trzy mrugnięcia.
Mam klimatronik, ale go nie rozumiem, bo jaki jest sens posiadania klimatronika skoro i tak ręcznie trzeba włączyć A/C?
Pozatym klima w lecie daje radę nawet na południu europy.
Po o wiele starszym konstrukcyjnie Scenicu II, myślałem że takie rozwiązania jak szuflady pod siedzeniami, schowaki w podłodze uchwyty na kubki i inne schowki to standard w rodzinnym minivanie.
Niestety duże rozczarowanie, tylko mikra szuflada pod fotelem pasażera.
PO PROSTU PORAŻKA NA TYM POLU!!!!
Jak wspomniałem silnik przy przyspieszaniu jest głośny i to słychać, pozatym OK.
Mogło by być lepiej. ale 7,5l/100km przy tej wadze i wielkości OK
Kupiłem lekko uszkodzony ale z małym przebiegiem, co i tak nie uchroniło mnie od awarii.
Ciągłe coś wyskakuje , a to DPF a to EGR a to Zatkane przewody czujnika ciśnienia EGR, a to alternator.
Awaria alternatora w trasie w samochodzie w którym nawrt wspomaganie jest elektryczne to porażka, a z tego co wiem to alternator jest piętą Achillesową OPLA.
Na plus to że komputer wyłączył wszystko łącznie ze światłami z przodu i migaczami aby tylko dało się jechać i powoli dojechałem prawie 50km do domu
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 100KM 74kW