: Silnik jest masakrycznie głośny jak na auto rodzinne.
Auto pod każdym względem mocno przeciętne, szału nie ma.
Silni jest słaby, głośny i paliwożerny.
Skrzynia biegów typowo oplowska. Mało precyzyjna, szczególnie na zimno utrudnione przełączanie biegów. Najwiekszą wada tej konfiguracji jest brak VI. biegu. Na trasie przy 140 km/h silnik ma 4000 obr/min i niemiłosiernie wyje. Spalanie autostradowe nie mniej niż 10 l/100 km.
Zawieszenie zestrojone raczej sprężyście, aczkolwiek nie można powiedzieć że jest twarde, czy niekomfortowe. Przy kołach 16" i oponach 205/55 w szybszych zakrętach zachowuje się mało pewnie, jest trochę "pływająca". Sytuacja diametralnie się zmienia na kołach 17 i oponach 225/45. Zakręty pokonuje bardzo pewnie, nie tracąc jednocześnie dużo z komfortu resorowania.
Dla rodziny 2 +2 jest ok. Brakuje jedynie schowków we wnętrzu pojazdu ( w porównaniu do francuskich konkurentów właściwie ich nie ma). Rewelacyjny patent z fotelami III. rzędu.
Bez zastrzeżeń. Duże szyby i lusterka.
Typowy Opel. Brak większych uwag.
Ma moim zdaniem fajną możliwość ustawienia intensywności wentylacji. Przydatne przy małych dzieciach.
Brakuje mi trochę miejsca na nogi na tylnej kanapie. Przy zamontowanych fotelikach dzieciaki non stop kopią po oparciach foteli przednich ( nie lubię tego).
Masakra!!!!!!! Silnik wyje jak dziki. Sauny toczenia i opływowe w normie, ale wycie silnika jest tragiczne. Zamontowałem wyciszenie maski z diesla, ale to dało efekt kosmetyczny. Najwiekszą wada tego samochodu jak dla mnie.
Poza tankowaniem ( 12 l/100 km w mieście) nie miałem innych wydatków związanych z naprawami tego auta.
Jest ok Gdów osób bez dużych wymagań.
Brak usterek jak na razie.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 ECOTEC 140KM 103kW