Ocena kierowcy - Opel Zafira A

Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Zafira A 2.0 DTI 16V 101KM 74kW 2000-2005 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Spodziewałem się czegoś więcej niż dużej przestrzeni, po tym opelku zwłaszcza że z tego starego(vectraA CD diamant 1,8kat.+gaz) byłem bardzo zadowolony, a tu niestety -rozczarowanie, może ten disel albo mój egzemplarz jest wadliwy.W ogóle nie czuje się tych 101KM, mimo że tamten był starszy i w gazie i mniejszej mocy to zbierał się przy tym jak rakieta :)))
Mułowaty strasznie zwłaszcza na wolnych obrotach, dopiero na 3 biegu się zbiera... ale i tak zbyt wolno jak dla mnie. Mechanicy tłumaczą że taki silnik, no i masa auta, ale i tak mnie to nie zadawala:(
pierwszy bieg czasem nie wchodzi-standard podobno:/
Z przodu niepotrzebne są te szerokie słupki w szybach bocznych (między drzwiami a tą małą szybką)-bardzo zasłania to widocznośc
szyby parują mimo wymiany filtra, albo coś mam zrąbane albo nie wiem... ale i tak mimo wszystko brakuje w/g mnie wylotów na całości podszybia z przodu:( i odparowuje tylko przy wylotach-widoczne zjawisko tylko zimą przy dużych mrozach
przestrzeń jest wystarczająca ale tylko wtedy gdy kierowca nie jest zbyt \"duży\" ponieważ bardzo ogranicza to przestrzeń pasażera za nim. Ale ogólnie nie ma co narzekac na jej brak- z tyłu wożę 2 foteliki dziecięce i jest jeszcze miejsce dla 3-ciej osoby :)
masakra:( w sumie czasem nie warto radia włączac, bo i tak się nie posłucha...bo silnik tak głośno pracuje
no jak na te osiągi zdecydowanie mało zadowalające :( no ale w sumie auto ma spore gabaryty
Nie są najtańszym autem w tej klasie, ale myślę że że do ich jakości i tak o wiele za drogie...

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 DTI 16V 101KM 74kW [l/100km]

9,3