silnik jak na moj gust spełnia warunki srednio wymagajacych nie zaskakuje moca napalencow szybkiej jazdy choc ja bylem zaskoczony -biorac pod uwage ze ma tylko 100 koni-przyspieszeniem np w trakcie wyprzedzania- rowniez przy max obciazeniu.mialem olazje jednorazowo przejechac 2000 km przy ok 1000 stwierdzilem ze silnik swoja praca uspokaja i jest bardzo przyjemny.oczywiscie odzucie moje zmienia sie na krotkich trasach gdy silnik jest zimny,jak sie rozgrzeje cichnie.
w wielu przypadkach jak wiem silnik drga ponad przecietnie przy 2100 obr/min na 4,5 biegu i u mnie tak jest ja upatruje przyczyny w uszkodzonych poduszkach gdyz mam hak. ogolnie bez problemowo.
biegi wchodza bez problemu czasami trzeba wiecej cierpliwosci do 1 bo przy niskiej temp i zimnym silniku cezko wchodzi.poza tym 1 troche za krotka trzeba ja zmieniac na 2 zanim silnik wejdzie na obroty cesto na srodku rada jak robimy na wcinke przy duzym ruchu.przy mniej zrywnej jezdzie jest jak najbardziej ok.
zrobilem do tej pory 40000 km i cicho zauwazylem jedynie troche inny dzwiek przy przejezdzaniu przez progi mysle ze to gumy na drazku ale jeszcze beda latac z 10000km.
widocznosc super tak ogolnie na trase bdb w miescie przeszkadzaja slupki przednie tzeba uwazac na lukach przejsciach i skrzyzowaiach brdzo kolizyjne boki i tyl jaknajbardziej ok.
ocena dobra tylko za wysokie posadowienie kierowcy i duze szyby ninus za slupki.ogolnie poza kilkoma incydentami ze slupkami wrazenie zadowoenia.
fakt rysuje sie czesc platkow glowne ta przy zegarach troche obskurny kokpit radio pokretelka ogrzewania[czesc srodkowa]nisko umieszczone przyciski regulacji szyb w drzwiach kierowcy.na plus bajeranckie siedzeniaprzenie pasazera skladane,podlokietnik.skladane wszelako siedzenia tylne rower gorski sie zmiesci a po odkrecniu 4 srub tylne siedzenie out i spac mona.testowalem.duzy bagaznik.zadowolenie pasazerow z wysokich siedzisk na tynej kanapie.siezenia dla 6i7 osoby raczej dla dzieci lub awaryjnie .
dobrze jenak przy penym aucie duzo pary z tylu i wtedy wentylacja musi chodzic na max.
na 5 pupa n uda nie dretwieja nawet na wiekszych odleglosciach
nie jest takjak by sie chcialo ale nie ma powodow do nazekan
wecejniz 7.5 nie weznie choc komp pokasje po energicznej jezdzie po miesce nawet 13 l/100 ale w chwile po tym w miare ekonomicziejszej jazdy uzycie spada ogolnie komp liczy 10l/100 tak z zalozenia. u mni spalanie praktyczne przy ciezkiej nodze w niescie 7.5 i mysle ze nie wezie 8,ninimum jakie mialem na trasie 4 os i pelen bagaz 6.5 do 150/h na odcinu 2000 km
jak do tej pory wymienilem olej filtry i swiece zar oraz rolkr napinajaca pasek