jako uzytkownik tego auta nie mam za bardzo na co narzekac nie dbam o auto bo nie mam na to czasu. Napewno w najbliszym czasie bede zmieniał auto i na pewno bedzie to opel ale tym razem moze meriva i diesel
silnik jest naprawde dobry ale trzeba o niego dbac jak na razie nie miałem problemów z kultura pracy
problemy z wtecznym ale to moze byc przyczyna orginalnego sprzegła na którym jezdzi zafira juz 200000
auto dobrze trzyma sie drogi jest urzytkowana we wrocławiu wiec nie sposób omijac złej nawierzchni ku mojemu zaskoczeniu zawieszenie jest trwałe a amortyzatory posieadam jeszcze orginalne tył juz do wymiany ale 200 tys km to super wynik z zawieszenia jeszcze nie było wymieniane nic ale juz trzeba sie za to wziac bo stuki sa potworne
przednie słupki za duze kilkanascie razy była sytuacja gdzie słupek zasłaniał pieszego idoncego przez przejscia dla pieszych na szczescie hamulce sa super. A i jeszcze jedno wymieniałem lusterka ktos sobie porzyczył nie proponuje zamienników sa owszem tanie ale strasznie przekłamuja (za mocno zblizaja) utrudnia to zmiany pasa i parkowanie poprostu trzeba sie ogladac za siebie
wszystko na miejscu ale bez rewelacji
wiecznie parujaca przednia szyba i przy niesprawnej klimatyzacji jest problem zeby ja osuszyc
jestem osoba niska i doceniam swietna regulacje fotela i kierownicy miejsca naprawde jest duzo
Zafira jest cicha ale plastiki i 3 rzad foteli wydaja nie miłe dla ucha dzwieki oczywiscie po wiekszych dziurach
hmm jestem kierowca który ma ciezka noge i niestety zafira pali mi duzo latem w miescie ok 11 ale zima to wynik ok 13. Propo napraw czesci nie sa drogie i jest spory wybór zamienników serwis jak dla mnie nie jest dobrym miejscem napraw wysoka cena i kiepska jakosc napraw zmusiła mnie do kozystanie z mechanika a nie serwisu
auto jako nowe nie było tanie troche plastiki mogły by byc lepszej jakosci ale przeciez nie ma rzeczy idealnych jak dla mnie na 5
popielniczka sie nie zamyka uszkodziła sie juz w pierwszym roku i zapomnialem to zgłosic do serwisu kilka zarówek spalonych na konsoli
auto jak na razie staneło na drodze raz ale to z winy mojej nie wymieniłem rozrzadu na szczescie nic powaznego nie stało sie z silnikiem wymiana tylko na noiwy pasek i sprawa załatwiona podobno miałem wiele szczescia a na rozrzadzie przejechałem 135 tys km teraz wymieniam go co 50 tys tak na wszelki wypadek
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 116KM 85kW