Samochód jak najbardziej spełnił moje oczekiwania. Niesamowita przestronność wnętrza, możliwość przewozu 7 osób, wygoda i bezawaryjność. Do tego niskie spalanie. Czego chcieć więcej?
Wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku.
Nie mam zastrzezeń
Co prawda wcześniej jeździłem focusem, z którym nie ma porównania, ale też samochód troszke z innej bajki. Generalnie jest dokłądnie to czego się spodziewalem - dosyć miękko, nie można szaleć z zakrętami, ale ten samochód nie do tego został stworzony.
Kapitalnie. Parkowanie tyłem to sama przyjemność.
Stary styl oplowski, wszystko intuicyjne. Jeździłem wcześniej vectrą i astrą, więc nie musiałem się przyzwyczajać.
W z wiązku z powierzchnią w środku schłodzenie samochodu klimą chwile schodzi. Poza tym wszystko jak najbardziej ok.
Poprostu super. Wszystko przemyślane. Mam 195 cm wzrostu a dałem radę na dodatkowych fotelach. Wiadomo że nie na długiej trasie, ale jednak nie czułem dyskomfortu
Tutaj mogło by być nieco lepiej. Silnik powyżej 2 tyś obrotów bardzo słyszalny w kabinie
Przy obecnej cenie gazu (1,79) koszt przejechania 320 km to 60 zł + 10 na paliwo do zapalania. Jak dla mnie lepiej niż dobrze. Jeżdżę codziennie tą samą trasą więc mogę sobie porównać - Focus 1,8 benzyna koszt miesięczny 470 zł, Zafira 1,8 z gazem koszt miesięczny 180 zł
W tych pieniądzach niczego lepszego raczej bym nie kupił.
Przez cały czas użytkowania nic się nie zepsuło. A nie - przepraszam. Żarówka się spaliła w stopie :)
Zero awarii
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 116KM 85kW