Jest to 100 konny silniczek 1.6 benzyna. W zasadzie to jestem zadowolony. 7 osob doroslych plus bagaznik dachowy w lecie na trasie nie bylo zadnych problemow.
Zdecydowanie za krotkie biegi szczegolnie 1-3. Brakuje 6 aby spokojnie na autostradzie jechac sobie 110-120 km/h przy rozsadnych obotach silnika.
Zadnych problemow
Wspaniala. Siedzisz sobie wysoko. Na rondzie lekko czlowieka ograniczaja grube slupki przod/bok auta - kwestia przyzwyczajenia sie.
Troche za plytkie chwytaki na napoje pomiedzy przednimi siedzeniami - wcale nie trzymaja plynow na zakretach. Reszta moze byc.
Duze pole do popisu przy nastepnej wersji Zoski. Slaba klima, slabo wentyluje i ogrzewa wnetrze, szczegolnie jak masz filtr kabinowy do niedlugiej wymiany. Przy czterech osobach doroslych i deszczowej pogodzie w zasadzie nawiew sobie nie radzi z odparowaniem przedniej szyby. wlaczenie klimatyzacji pomaga na chwile. Pozniej troche lepiej.
Nie moge narzekac. kiedys jechale w 4 osoby dorosle, 2 dzieci i chyba ze 3 duze walizki na kolkach + wozek na blizniaki. Czulem sie jak rumun, ale bylem ogromnie zaskoczony ze Zoska dala rade.
Do 90 km/h spoko, pozniej w miare wzrastania predkosci komfort maleje.
Robie glownie trasy.
- przy 90 km/h non stop przez okolo 600 km Zoska wziela mi okolo 6 litrow pb95/100 km, 3 osoby dorosle plus 50kg bagazu.
- przy sredniej predkosci 100 km/h (w zasadzie cala trasa do 130-140km/h przez 1100 km) silnik spalil 7.2 litra pb95/100 km, 2 osoby dorosle, dwoje dzieci + 150 kg bagazu.
- bywaly i trasy gdy spalanie wskakiwalo na 8.5 litra /100km
Za auto 6 letnie w pelni serwisowane z przebiegiem okolo 170.000 km i po 1 wlascicielu zaplacilem okolo 10.000 pln + wlozylem w nie okolo 4.000 pln(opony, przeglad, podatek, filtry, olej, rozrzad + pompa wodna). wiec nie jest zle. Teraz ma 220.000 km, a ja ciagle tylko leje paliwo i jazda.
Przez poltora roku wymienione zastalo:
- 1 zarowka h7;
- 1 lacznik stabilizatora na przodzie;
- w lecie co 1000 km dolewam okolo 100ml plynu chlodzacego, w zimie nic;
- dolewam okolo 1 litr oleju na 8000 km;
oleju, filtrow, rozrzadu nie biore pod uwage.
Przez poltora roku to auto nigdy mnie nie zawiodlo, zawsze dojechalem tam gdzie chcialem i kiedy chcialem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 101KM 74kW