Ocena kierowcy - Opel Vectra C Sedan

bartekm85, 6 lat temu
Silnik 1.8 ECOTEC 122KM 90kW
Rok produkcji 2002
Opel Vectra C Sedan 1.8 ECOTEC 122KM 90kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Karoseria : Mimo 15 lat świetnie się trzyma, 0% rdzy i lakier w bardzo dobrym stanie.
Zawieszenie : Zbyt krótko mam ten samochód, żeby coś powiedzieć o usterkach, ale słyszałem, że z zawieszeniem mogą być problemy.
Całościowo samochód robi dobre wrażenie. Jest duży i komfortowy, z zewnątrz dobrze się prezentuje, a wewnątrz też nie można mu niczego złego zarzucić. Ja jestem zadowolony.
Po mieście można spokojnie jeździć, ale jeśli ktoś często jeździ w trasy to lepiej poszukać coś z mocniejszym silnikiem. Na trasie nie ma rewelacji, ale nie ma też tragedii. Można nim spokojnie wyprzedzać wolniejsze pojazdy, spalanie też jest małe. Z awaryjnością nie miałem problemów.
Poza tym, że czasami drążek ciężko ustawia się na wsteczny to nie miałem z nią problemów.
Auto prowadzi się lekko i sprawnie jak na swoje gabaryty, mocno trzyma się drogi. Zawieszenie jest dość twarde jak na tą klasę samochodu, czuć i słychać każdą większa dziurę, na szczęście polskie drogi są coraz lepsze.
Z przodu i na boki jest ok, z tyłu jest gorzej tylna szyba mało pomaga w orientacji i lepiej patrzeć na boczne lusterka.
Jest OK
Klima działa bez zarzutu, para z szyb z przodu jak i z tyłu znika w okamgnieniu.
Zarówno z przodu jak i z tyłu jest sporo miejsca, bagażnik jest wielki i bez problemu zmieści się tam 6 osoba;)
Do 130 km/h jest cicho, potem hałas jak i spalanie zaczyna rosnąć.
W mieście auto trochę pali, ale na trasie jest w porządku. Części są w miarę tanie, można znaleźć sporo zamienników.
Szukałem auta do 10000 zł i w tej cenie trudno znaleźć coś lepszego.
głównie elektryka, przy zakupie nie działał mi czujnik deszczu a termostat był do wymiany

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 ECOTEC 122KM 90kW [l/100km]

10,3