Ocena kierowcy - Opel Vectra C Kombi

Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 5 lat
Opel Vectra C Kombi 3.0 V6 CDTI ECOTEC 177KM 130kW 2003-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : Cisza
Bardzo dobre auto od 5 lat nic się nie zepsuło wymieniam tylko oleje klocki i jazda poprzednie auta nie dawali mi tyle frajdy jak niby normalny opel a silnik 3.0 nie jedne auto na światłach potrafi zawstydzić
Największy plus tego auta to chyba silnik cichy super się zbiera duża moc małe spalanie jak na takie moc
Bardzo Dobra w miarę szybko zmienia biegi lecz trochę za krótkie jak na silnik tej pojemności ale za to uciąg jest bardzo duży nie ma problemów by ciągnąć przyczepę kempingową dwu osiową
Auto trzyma się drogi jak przyklejone zakręty łyka jak pies szynkę a tryb sport to rewelacja na autostrady
W pożądku jak na opla od spodu rdzy nie widać mój egzemplarz nie ma rdzy ale podobno tylnie nadkola rdzewieją i tylnia klapa pod tablica rejestracyjna
Widoczność bardzo dobra lusterka duże wszystko widać a czujniki parkowania tylko pomagają i dość zwrotne auto patrzac na wielkość auta
W pożadku trzeba trochę pojeździć trochę problematyczne załączanie klimatyzacji ale wszystko do opanowania brak większych zastrzeżeń co do obsługi
Samochód praktycznie odrazu dmucha ciepłym powietrzem a układ klimatyzacji doskonale chłodzi w gorące dni nie ma problemów z wielkością samochodu
Bardzo dużo miejsca rewelacja bardzo duży bagażnik ja co chciałem to wszystko się zmieściło brakuje słów by opisać ilość miejsca w środku
Wyciszenie jest w pożądku bez zbędnych chałasuw zewnątrz plus w miarę dobre seryjne nagłośnienie robi bardzo dobrą robotę ja w ustawieniach ustawiłem bas na przednie głośniki i bardzo fajnie u mnie to daje radę
Auto pali sporo ale komfort jazdy i elastyczność wynagradza jest to 3.0 moje spalanie średnie ok 10 litry jak dla mnie nie jest wysokie jak na muj styl jazdy
Moja wersja to ful opcja nigdy go nie sprzedam bo ciężko było by kupić coś w tych pieniądzach z takim wyposażenie i z taką mocą
Mój egzemplarz nie pierze oleju praktycznie wcale od wymiany do wymiany nie dolewam nic tylko że ja nie oszczędzam na serwisach stąd może tak niska awaryjność mojego egzemplarza naprawy tylko na oryginalnych częściach
Największa usterka to zatarty zacisk tylni a tak od 5 lat brak usterek tylko wymiany oleju płynów i jazda od zakupu auta autem zrobiłem około 100tys

On - zużycie paliwa dla silnika 3.0 V6 CDTI ECOTEC 177KM 130kW [l/100km]

11,2