: Przestrzeń w kabinie i w bagażniku a także trzymanie się drogi - ciężko go wprowadzić w poślizg na suchej nawierzchni.
: elemeny gumowe - standard w Vectrach
: telepie się tylna klapa
Jestem zadowolony z tego auta. Jak bym miał wybór to bym wziął z ciemną tapicerką - jasna nie sprawdza się przy dzieciach.
Ładnie się zbiera, cicho, równomiernie pracuje, trochę wolno wkręca się na obroty ale generalnie piątka z plusem. W porównaniu do 1,9 to spoooOoora różnica.
Automat - działa poprawnie, nie szarpie, daje się opanować i przewiduje zamierzenia kierowcy. Dostosowuje biegi do stylu jazdy.
Trzyma się drogi świetnie, czasem coś stuka w zawieszeniu.
Widoczność jak to w kombi. Bez problemu. Denerwują mnie grube przednie słupki - czasem chowa się za nimi pieszy.
Do bani. Do kierunkowskazów można się przyzwyczaić, do wycieraczek też ale obsługa radia albo klimatyzacji, nawiewu.... Kto to wymyślił??
Długo się rozgrzewa zimą ale poza tym jest OK.
Klimatyzacja automatyczna działa bardzo dobrze.
Chyba lepiej być nie może. Bagażnik ciężko jest załadować na maxa. Nawet jak w 4 osoby jedziemy na wakacje to mam widoczność w tylnej szybie.
W porównaniu do Nissana Primery, do poprzedniego Vectry B, do Mitsubishi... moim zdaniem jest bardzo dobrze. Jak zakładam niefirmowe poprzeczki na dach to trochę denerwuje szum.
Nie wiem jak to jest z oryginalnymi poprzeczkami.
No.... świadomie wybierałem taki silnik więc nie ma co się dziwić. Po mieście średnio 11,8 l/100km. A jak bym ostrzej pojeździł to i do 13 dojdzie lekko. Ale coś za coś.
Przeglądy w miarę OK ale niektóre części za drogie. Trzeba kombinować.
Zakładając, że kupujemy samochód używany w dobrym stanie.
Oleju bierze: dokładnie 0,2 l na 10.000 km - to chyba nie jest dużo.
Telepie się tylna klapa i co jakiś czas trzeba ją regulować. Jedna czujka do parkowania się zepsuła. Żarówka od lewego stopu przepala się średnio raz w roku i nikt nie wie dlaczego.
Normalne zużycie części takie jak amortyzatory, zawieszenie, rozrząd itp, itd. Nic mnie nie zaskoczyło.
- zużycie paliwa dla silnika 3.0 V6 CDTI ECOTEC 177KM 130kW