samochód jak samochód, bez wyrazu poprostu do jeżdżenia.
miłe zaskoczenie, to mój pierwszy diesel, na zewnątrz głośny w środku nic nie słychać,
powyżej 2krpm całkiem ładnie przyśpiesza, niezależnie od biegu
normalna, trochę długi skok lewarka, biegi wchodzą gładko
dobrze trzyma się drogi ale do czasu, jak ktoś ma zapał do szybszego pokonywania zakrętów polecam dokupić opcję sport, z utwardzanymi amortyzatorami
widocznośc dobra, małe problemy z wyczuciem samochodu przy "parkowaniu w koperte", ale pomagają czujniki (od 20cm jest już jeden pisk)
jak na samochód rodzinny za mało przydatnych schowków ... w drzwiach porażka mieści się z paczek chusteczek, schowki na tunelu środkowym w miarę, można schować 2 puszki, wysuwany podłokietnik po chwili wsuwa się spowrotem. pojemnik na okulary w podsufitce mieszczą jedną parę, druga już za dużo.
z manetkami od kierunków czy wycieraczek nie miałem problemu. Automatyczne wycieraczki i światła działają dobrze. Elektrycznie zamykany i otwierany bagażnik całkiem fajny bajer, jak się chce przestraszyć kogoś na parkingu :)
duży minus za brak przycisku ac, trzeba wchodzić do komputera żeby to zrobić = 2/3 kliknięcia i jedno przekręcenie pokrętłem
nawigacja ma toporny wygląd na wyświetlaczu, ale jak najbardziej doprowadza pod drzwi (mapa PL jest uboga (poza Warszawą), ale zachód ok)
siedzenia regulowane w "8" kierunkach, można sobie dopasować pozycję, w miarę twarde
zamykane zdalnie klapy też oki, unikamy szarpania się z nią
czasem długo chłodzi, ale później trzyma dobrze. duży plus za dwie strefy i nawiew z tyłu
minus za wspomniany brak przycisku ac
przestrzeń "ogromna" :)
po przysunięciu przedniego fotela na maxa, jest coś koło pół metra na nogi z tyłu dla pasażera
bagażnik w kombi niby duży i płaski, bez wcięć ale tak jak co do czego, to mógłby być większy
cicho do prawie 200
po 14kkm średnie zużycie 7.3 l /100km
w mieście (trasa po 4km i korki duże) spala 11l, w trasie jazda do 160 spala 6.5
przy jeździe jednostajnej 90 na autostradzie schodzi w granice 5
przeglądu jeszcze nie robiłem więc nie wiem ile, ale z wiadomości z forum, nie jest tanio
kupiony ponieważ za te pieniądze nic innego w tej wielkości nie było możliwe. Nowego mondeo jeszcze nie było, passat droższy o 30kpln
a tak za cenę gołego passata dobrze wyposażony samochód (wersja cosmo, ze skórą, navi, xenonami)
Skóra jest porażką, wygląda jak plastik.
Organizator bagażnika bardzo fajny.
Minus za koło dojazdowe (w kombi nie ma możwliości dokupić normalnego)
na razie nic (ani maglownica, ani elektronika, ani sprężąrka)
nic
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 150KM 110kW