Uzywam Viki niecały rok, odpukać nic się do tej pory nie zepsuło, mam tylko czasami problem z centralnym zamkiem, ale to podobno częsta usterka spowodowana tylną klapą. Auto jest mega pojemne! Przestrzeń z tyłu to tylko suberb i duże limuzyny typu S-klasse czy A8 nie licząc vanów mają więcej. Auto stosunkowo zwrotne, dynamika wystarczająca, nic nie skrzypi w środku mimo 200k. Polecam auto!
Jak typowy diesel, do 2000 obr idzie słabo ożywia dopiero jak załączy się turbo, niezła kultura pracy, dobra dynamika i małe spalanie. Chyba już dziś większość potwierdzi że 1.9 diesel Fiata w niczym nie ustępuje 1.9TDi VW
tutaj daje 4/5, nic nie haczy, ładnie wchodzi, skok lewarka w normie, tylko chyba wolałbym 5 biegów bo w trasie mało jeźdźę, w mieście trzeba się namachać;)
Bez uwag, raczej twarde, sportowe, nie tak komfortowo jak francuzy ale nie można znaleźć żadnych wag. 4/5 tylko z powodu problematycznego diagnozowania hałasów w tylnym zawieszeniu
Auto ma prawie 5 metrów, do tego kombi więc nie może być idealnie;)
Bez uwag
Bez uwag, fajne że z tyłu są nawiewy
Mam 1,95 cm wzrostu , czuję się jak na kanapie
Silnika słychać tylko przy przyśpieszaniu
w trasie można do 5l zejść, autostrada 140 6,5 l , w mieście Kraków, bez dużych korków 8-8,5 l w mega korkach do 10
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW