Samochodem zrobiłem około 30k km i nie mogę powiedzieć złego słowa wiadomo znajdą się jakieś minusy i plusy czasami się coś popsuje jak w każdym innym samochodzie który ma już trochę lat.
Wymieniać olej co 15k km, dbać o klapy korektora ssącego i nie ma możliwości żeby sprawiał jakiekolwiek problemy. Nie wspominam o DPF bo wszyscy wiedzą o co chodzi.
Ogólnie nie mogę narzekać zmienia biegi i tyle jedynie co to muszę przyznać że jest trochę leniwa.
Do Forda daleko, posiadałem Forda focusa i ten samochód prowadził się jak po szynach. Natomiast vectra to Titanic, pływa po drodze a przed zakrętem trzeba dość mocno nacisnąć hamulec.
0 rdzy brak jakichkolwiek problemów
Pionowa szyba wsteczna robi swoje, trochę wyczucia i bez problemu można pracować wszędzie.
Działa jak w każdym innym samochodzie.
Nie ma możliwości żeby zabrakło miejsce
Zbyt cicho nie jest, nie mówię że trzeba krzyczeć ala gdy zrobiłem nim 1200km na raz to głowa trochę bolała .
Zdarzają się drobne usterki, części ogólnie nie są drogie ale gdy trochę się tego uzbiera to można położyć 1000zl .
Przy aktualnej cenie egzemplarzy w miarę dobrym stanie myślę że jest to bardzo dobry samochód.
Zdarzają się drobne usterki które są uporczywe zwłaszcza jeżeli chodzi o przednie zawieszenie.
Nic się nie dzieje jak do tej pory.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI 16V 150KM 110kW