Ocena kierowcy - Opel Vectra C Hatchback

logis, 14 lat temu
Silnik 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW
Rok produkcji 2005
Opel Vectra C Hatchback 1.9 CDTI ECOTEC 120KM 88kW 2004-2008 - Oceń swoje auto
Silnik : Elastyczny i mało pali.
Układ elektryczny : alternator
Zawieszenie : łożyska amortyzatorów
Jestem mega zadowolony. Za ok 50 tys nabyłem roczne auto z nowoczesnym silnikiem, bezawaryjne, bardzo tanie w utrzymaniu (najwięcej wydałem na opony 17\"), z przepastnym bagażnikiem i fajnym wyglądem. Czarna perła i felgi 17\" robią wrażenie. Jedynie tapicerka wnętrza jak dla emeryta.
Jak na 120 KM to bardzo dobrze sobie radzi. Wyprzedzanie na trasie bez problemu.
Nie mam zastrzeżeń. Podobnie jak w innych autach.
Fajny- na średnim poziomie
Wiadomo -do tyłu szału nie ma jak to w hatchbecku ale czujniki cofania za 300 zł załatwiają sprawę.
Prosto, przejrzyście, bez zastrzeżeń
Zero problemów, climatronic daje radę.
Miejsca z tyłu i przodu nie brakuje.
ok. wiadomo diesel trochę z rana głośniejszy ale cdti to duży postęp w porównaniu do dti czy tdi VW.
Więc - średnie spalanie 6,5 l/ 100 km na tak dużą furę rewelacja , jestem mile zaskoczony. ceny części jak do seicento.
Za te pieniądze trudno byłoby coś tak dobrego kupić. Mówię o aucie używanym- nowe mnie nie interesują.
Przez 3 lata i 165 tys przebiegu wymieniono- łożyska amortyzatorów 2 szt- 100 zł, raz czy dwa jakiś bezpiecznik
2 naprawy alternatora - ok 300 zł za każdą. Siada od załączania climatronica przy odpalaniu podobno. Poza tym praktycznie zero awarii.
Opel Vectra C Hatchback