Ocena kierowcy - Opel Vectra C Hatchback

uukasz, 17 lat temu
Silnik 1.9 CDTI 150KM 110kW
Rok produkcji 2005
Opel Vectra C Hatchback 1.9 CDTI 150KM 110kW 2003-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : Jak na diesla to 150KM jest tutaj bardzo odczuwalne przy dodaniu gazu.Silnik najwiekszy plus-super osiagi,dobra kultura pracy,niezle spalanie.
Silnik fajnie wkreca sie na obroty, jak na diesla to rewelacja.Jest dynamiczny i te 150KM bardzo dobrze radza sobie z tak duzym autem.Na swiatlach mozna spokojnie stanac do walki z wiekszoscia "coupe":P.To najwieksze zaskoczenie dla mnie jezeli chodzi o ten samochod.
Srednia, nic szczegolnego.Niby dobrze dopracowana, ale jednak nie jest to plynnosc dzialania jak w VW czy Audi.
Tutaj najwieksze brawa.Swietnie trzyma sie drogi,wysoka kultura pracy przy tlumieniu nierownosci.Nie za twarde,nie za miekkie-jak dla mnie super.
Jak to w samochodzie tej klasy i tych gabarytow.Nie mam wiekszych problemow, ale czasem trzeba sie przy cofaniu sporo nameczyc.
Swietne rozmieszczenie wszelkich wskaznikow,przyciskow,kontrolek.Ogolnie kazda rzecz pod reka,jak dla mnie extra.
Jest ok ale troche czasu zajmie zanim wnetrze sie nagrzeje czy tez szyby beda odparowane.
Idealnie,miesce dla kierowcy i pasazera jest super.Na tylnej kanapie 2 osoby podruzuja bardzo komfortowo.
Bardzo cichy,dla mnie to wazna sprawa.Do 160km/h jest naprawde elegancko,mysle ze wyciszenie mozna porownywac z autami klasy wyzszej.
Silnik bierze mi 7,5 przy ostrej jezdzie jaka preferuje.Jak na ta moc to ejst niezle.Ciesze sie ze kupilem wlasnie diesla a nie jak planowalem benzyne 2.0

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI 150KM 110kW [l/100km]

7,9