Ocena kierowcy - Opel Vectra C Hatchback

Silnik 1.9 CDTI 150KM 110kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Vectra C Hatchback 1.9 CDTI 150KM 110kW 2003-2005 - Oceń swoje auto
Opel Vectra C 1.9 GTS jak się okazało po roku dla mnie to samochód przeciętny skuszony wyglądem wziąłem się za oglądanie szybko okazało sie ze nie jest to zbyt porządny samochód dla ludzi którzy lubia sie bawic układem kierowniczym samochód sztywny wiec mioze sie wydawac ze mozna sie poobawic ale nic bardziej mylnego jego podsterwnosc bardzo utrudnia zabawe wrecz nie da sie tym autem pobawić przód na zakrętach zachowuje sie niepewnie nie da sie tym samochodem jeździć na granicy przyczepności bo jej po prostu nie czuć... ale jesli kogoś to nie obchodzi to moze myslec o tym samochodzie, bo więcej ogólnych problemów ten model nie posiada a co do szczegółów przeczytacie w pełnym opisie, pozdr
1.9cdti 150koni jest ok to sensowna moc dla tej budy,typowe problemy to kostka trzeciego wtryskiwacza i eko gówna: kolektor dolotowy ssacy (dpf chodź na szczęście nie posiadam),
nie ma żadnych problemów, problemem jest za to kochana dwumasa która wytrzymuje około 200tys km
to największa porażka tego samochodu nie spełnia oczekiwań, sztywny a za razem niepewny w zakrętach, jak inżynierowe tego dokonali?
ciąg dalszy porażki, wielowachacz przód i tyl a golf 4 (poprzedni samochód) go miażdży na podstawowym zawieszeniu a kosz zawieszenia 5 razy tanszy
ten nieszczęsny podłokietnik który za mało się wysuwa i ledwo sięgam łokciem(co raz go próbuje wysunąć dalej chodź się nie da), ogólnie pozycja za kierownica nie mogę znaleźć idealnej głownie z winy podłokietników i regulacji kierownica i fotela, kokpit ok
bardzo dobrze, ale są tu typowe usterki sterowania czyli pokrętła oraz przyciski pokretła i dziwne odgłosy wiatraka
duzo miejsca nie ma na co narzekac
jest całkiem dobrze jak jakość = cena
jeżdżę ponad rok i szczerze mówiąc nie odnotowuje dużych różnic w spalaniu na trasie czy w mieście pewnie dlatego ze na autostrada jeżdżę 150 a po mieście(100tys) się zamula wiec trochę dziwią mnie opinie 5l na trasie ale kto wie może da sie zejść tak nisko... ja mam średnio co tankowanie w cyklu mieszanym 6.3l-6,7l. Mój raport na podstawie tankowań bo komputer ma swój świat po zatankowaniu pokazuje dystans 1350km (czyli średnie spalanie około 4.3l:) ) a co do chwilowego spalania trzeba by z jedna prędkością jechać ze 100km żeby coś sensownego wywnioskować...
za obecna cenę około 15tys myślę ze ciekawa propozycja
ogólnie dobrze lecz masa pierdół ale i kilka niepoważniejszy awarii typowe dla tego modelu ogólnie dobrze utrzymany samochód trapią głownie usterki typowe dla modelu od czego az forum kipi:) np: stuki przy otwieraniu drzwi, matujące przednie lampy, wyłączające sie zegary(poprawianie lotów w tym modelu na porządku dziennym)
koło dwumasowe i kolektor dolotowy ssacy

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI 150KM 110kW [l/100km]

6,5