Ekonomiczny w miarę dynamiczny, cichy, bezawaryjny. To zdecydowanie najmocniejszy element Vectry C. Jedyne co mi przeszkadza to zapach spalin. Jednak na autostradzie czuje się jak ryba w wodzie. Połyka kolejne kilometry jak dzik szyszki w lesie. Prędkość max jaką uzyskałem to 210km/h licznikowe.
To chyba najsłabszy punkt tego jakże udanego samochodu. Biegi wchodzą powoli bo inaczej w skrzyni zgrzyta bardzo nieprzyjemnie. Tragedii nie ma ale mogło by być lepiej. Duży plus za to że biegów jest 6.
Zawieszenie wielowahaczowe zawieszenie komfortowe i przyjemne w prowadzeniu. Mniej przyjemne w naprawach i regulacji zbieżności
15 lat i nic nie rdzewieje. Do tego designe mi bardzo odpowiada. Takie auto trochę ponadczasowe, konserwatywne. Mam wersję GTS i boczna linia jest piękna. Przód mógłby być ładniejszy.
Limuzyna
Uchwyty na napoje z przodu to jakaś pomyłka. Reszta ok.
Jest ok
O panie, krowa, świnia wszystko da radę przewieźć. W 4 osoby komfortowo można podróżować. Miejsca starczy dla wszystkich jak również dla bagaży.
Super przy 140 można normalnie rozmawiać. A i przy prędkości max nie ma się wrażenia że silnik zaraz wystartuje w kosmos.
Jak się dba wymienia co trzeba to kosztuje jak dacia. Oczywiście dwumasa, turbina i wtryski zawsze mogą popsuć to wrażenie. Odpukac u mnie bez niespodzianek. Raz EGR się zapchał ale koszt czyszczenia to 130pln
Polecam
Jak w każdym aucie pierdoły się zdarzają.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 CDTI 120KM 88kW