: elegancko wybiera nierówności, tłumi dziury i buja :)
Postanowilem zmienic diesla na benzynę, compacta na bardziej konfortowe auto, pomimo , ze starsze i był to strzał w 10. Kształy Vectry C dla niektórych są zbyt czołgowe, mnie jednak nie przeszkadzają, do rozwiazan wnętrza juz sie przyzwyvczaiłem :)
to silnik, który daje sobie spokojnie radę z pojazdem, nie jest moze zbyt ekonomiczny na któtkich odcinkach, czy tez w miescie,[ onegdaj bylem posiadaczem omegi 2.0 i palila wiecej ;) ] ale zbiera sie wystarczajaco jest super cichutki i elastyczny.
skrzynia w zasadzie chodzi bardzo plynnie, biegi "wskakują" same, ale minus, przy wyzszych obrotach zavczyna lekko drżeć ( ale to juz nie mlode auto)
po przesiadce z Compacta, to rewelka, samochód płynie po drodze jak statek :)
nawet przy sporych predkosciach wchodzi dobrze w zakrety (o dziwo)
bez zastrzezeń, wszystko widzę
siedzenia wygodne, trzymaja dobrze, miejsca sporo dla wszystkich pasażerów, do fukcji ustawien poprzez panel trzeba przywyknąć :)
tutaj opel spisał sie znakomicie, samochód zimą grzeje w moment(choc ta byla w miare łagodna), klima jest bardzo wydajna
jechalismy w 5, w tym dwójka dzieci w fotelikach, nikomu nie zabraklo, a ja drobny nie jestem :)
tu tez opel sie popisal, auto jest wspaniale wyciszone!
duży rozrzut w spalaniu, w miescie pociągnie 10 l , jednak jednostajna trasa nie jest obciązeniem dla portfela, w 4 osoby, zapakowany na fulla spala jedynie 6 l( badane na odcinku 500km.) Przy czym po niemieckiej autostradzie przy predkosci przelotowej 150 km/h spala ciut ponad 7 litra
duże wygodne auta za niewielką cenę, na rynku wtórnym oczywiście,dobrze wyposażone
padlo otwieranie bagaznika z pilota, po ok. 8 miesiacach uzytkowania
Brak