Ocena kierowcy - Opel Vectra C Hatchback

MaciejNEMO, 10 lat temu
Silnik 2.2 ECOTEC 147KM 108kW
Rok produkcji 2003
Opel Vectra C Hatchback 2.2 ECOTEC 147KM 108kW 2002-2005 - Oceń swoje auto
Inne : Jestem zwolennikiem Fordów ale zawsze twierdziłem że Opel jest lepszy od oklepanego topornego VW i jak narazie miałem racje(bynajmniej w moim przypadku) W 2014 roku Vectre można kupić od 14000zł. Za dobry egzemplarz nie z początku produkcji ok 19000zł.Jak ktos kupi nie będzie żałować ale z silnikiem benzynowym.I nie ma co obawiać się Opli bo są naprawde dobre i tanie w eksploatacji.VECTRE C POLECAM
Miałem wieeeele aut w życiu ale z przewagą Fordy i jednym z najlepszych aut jakie miałem ciągle twierdze że był Focus Mk1 i miałem go aż 5 lat .Focus Mk2 był przeciwieństwem Focusa Mk1 i był BEZNADZIEJNY ale to raczej za sprawą kiepskiego silnika Diesla 2.0TdCi.Z Focusem wytrzymałem rok i sprzedałem go na rzecz 3 lata starszej vectry C GTS i... Jest swietna.Przypomina mi Focusa Mk1 wsiadasz lejesz i cieszysz się radoscią z jazdy.MIŁE ZASKOCZENIE.Brawo OPEL.
2.2 ecotec ma baaaardzo przyzwoitą kulture pracyi jest cichy a przy większych obrotach fajnie mruczy ale jest słaby:( Mułowaty.Jak na tą moc kiepskie osiągi ale przy codziennym uzytkowaniu wystarczający.
Przyzwoicie bez szału.
obniżona wersja GTS trzyma sie drogi jak przyklejona.
brak uwag
Wk... rozwiązanie z wycieraczkami nie moge sie za Chiny ludowe przyzwyczaić do impulsowych dzwigni.
Nie wiem jak zimą ale latem super:)
Jest duża a w srodku jakos ciasnawo.W mniejszym Focusie Mk2 było więcej miejsca dla pasażerów z tyłu
Baaaardzo dobre.
W wersji benzynowej lejesz i jedziesz a częsci eksploatacyjne bardzo tanie.SUPER
Tej klasy auto za takie pieniądze rewelacja.
W zasadzie brak .Ewentualne zastrzezenia to przyciski od sterowania szyb zaczęły nie zawsze łapać ale wystarczyło rozebrać i przeczyscić i jest OK:)
Brak

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.2 ECOTEC 147KM 108kW [l/100km]