: Dużo miejsca, dobre materiały, dobrze zmontowany. Brak usterek.
Dałbym 5 ale wyciszenie silnika nie jest doskonałe, no cóż. Powiem szczerze, że to auto zawsze jest krytykowane przez pismaków za design ablo wykonanie, a ja uważam, że wygląda bardzo dobrze zarówno na zewnątrz jak i w środku. I wszystkim osobom których sie pytam również sie podoba ten samochów. Nierozumiem również krytyki jakości lub materiałów. Nie znam auta w tej klasie z lepszymi materiałami w środku, deska rozdzielcza mięciutka, boki drzwi: mięciutkie tworzywo z dodatkiem materiału, nie to co w nowym mondeo że przednie drzwi miękkie a tylne już zrobione z twardego plastiku . Do tego Prawdziwe metalowe chromowane elementy. Już 40 000 km a nie widać ani śladu zużycia w środku, wygląda jak nowe. Daje duży plus i polecam innym.
Daje tylko 3 ponieważ jest zbyt głośny między 120-140 km/h, poprostu wpada w jakiś rezonans i nieprzyjemnie buczy, przy dłuższej trasie to głowa może rozboleć. Więc trzeba jechać poniżej 120 albo powyżej 150, powyżej 150 wycisza sie i bardziej słychać szumy powietrza niż silnik. Elastyczność nawet dobrze. Można tym spokojnie wyprzedzać, wystarczy ddrobna redukcja i gazu.
precyzyjna
to zawieszenie to kompromis pomiędzy komfortem a trzymaniem w zakrętach, Auto jak na tą wielkość wchodzi w zakręty jak gokard. Krótkie nierówności i jakość asfaltu myślałem, że lepiej będzie tłumić ale to raczej opony.
Nie mam problemów z parkowaniem bez czujników.
Sterowanie w kole kierownicy, podłokietnik wysuwany, fajne fotele, bardzo dobrze.
Super, dwustrefowa klima , działa fantastycznie
Dobry poziom klasy średniej, może ciut mnej miejsca niż w mondeo, ale napewno więcej niż w lagunie lub peugeocie 407.
Daje tylko 4 za hałas silnika przy śrenich prędkościach , ale małe szumy powietrza, przy 220 km/h :) pozwalają jako tako rozmawiać.
140 KM i 7.5 - 8 l/100 km. Gazu pali mi 9 litrów. Rewelacja. (Jazda głównie po mieście i przedmieściach)
Porównując z konkurencją to troche dużo kosztowała w cenniku, podstawowa wersja zaczynała sie od 79 000 zł , ale przy dobrej promocji to warto.
Kompletnie nic, Polecam
Również nic sie nie dzieje. Opel robi naprawdę solidne samochody i chyba troche niedoceniane.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 ECOTEC 140KM 103kW